Mitropolit Amfilohije
Mitropolit Amfilohije Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je od posljedica koronavirusa.


Jutros u 8:20 u Kliničkom bolničkom centru Crne Gore preminuo je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, potvrdila je Mitropolija.

Vezani članci Psihologinja Žana Pavlović Galopira li prema nama nova kriza? Psihologinja objasnila kako u predblagdansko vrijeme pomoći sebi i olakšati drugima U Arenu stigli prvi pacijenti - 2 Prvi pacijenti stigli u Arenu: "Srednje su životne dobi, imaju lakše kliničke slike koje zahtijevaju daljnje liječenje"

Amfilohiju je 6. listopada potvrđen koronavirus, a tada je i primljen u Klinički centar Crne Gore.

Neki su mediji još u četvrtak navečer objavili da je preminuo, ali je to Mitropolija demantirala. Priopćili su tada da mu je stanje nepromijenjeno. Kasno navečer iz bolnice je stigla vijest da mu se stanje naglo pogoršalo i da ima posljedice obostrane upale pluća.

Amfilohije je bio pozitivan na koronavirus, a potom je dobio upalu pluća. Preminuo je u 83. godini.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori mitropolit Amfilohije bio je jedan od najmoćnijih ljudi u Crnoj Gori, a vjeruje se da je upravo on okupio prosrpsku koaliciju ''Za budućnost Crne Gore'' i na njezino čelo stavio Zdravka Krivokapića.

Ne zaboravlja se ni Amfilohijevo djelovanje tijekom 90-ih godina prošlog stoljeća kada je bio jedan od najvećih ratnih huškača u Crnoj Gori, a u cilju obrane srpstva. Tako je u svojoj rezidenciji u manastiru na Cetinju dočekivao i ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana.