Obavijesti Video Pretražite Navigacija
donacija liliputa?

Županija tvrdi da nema veze s minijaturnim maskama, roditelji u šoku: "Ne mogu se ni povući iznad nosa. Smijali smo se, kaj ćemo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učenici najmanje dviju škola u Krapinsko-zagorskoj županiji dobili su minijaturnu jednokratnu masku koju jedva mogu navući preko usta. Županija istražuje o čemu se radi.

Nakon problema s prevelikim maskama za učenike Krapinsko-zagorske županije, zbog čega se ispričao i župan Željko Kolar, učenicima su stigle nove. Ali ni ovaj put nije sve prošlo glatko.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna zaboravili na pravila? Roditelji goričkih osnovnih škola prikupljaju potpise: ''Ne testiranju i cijepljenju!'' Učenici u razredu, ilustracija UPUTE HZJZ-A Kako će djeca sutra u školu i u kojim slučajevima će morati nositi maske?

U najmanje dvije osnovne škole u Zaboku učenici su dobili jednokratne maske koje su potpuno neupotrebljive jer su premale.

"Donijeli su doma maske koje su opet neupotrebljive. Em su jednokratne, em su toliko male da je dijete ne može ni jednom upotrijebiti, ne mogu se niti povući iznad nosa", ispričao je jedan roditelj za portal Nizagorjemalo.hr.

O premaloj masci svjedoči još jedan roditelj, koji kaže da dijete novu masku jedva može iznad usana rastegnuti. "Smijali smo se, kaj ćemo. Probali smo tu masku staviti na lice bratu koji ima četiri godine, i njemu je premala", kaže taj roditelj. 

Još jedna obitelj pokušala je tu jednokratnu masku navući petogodišnjoj sestri učenice, no i njoj je bila premala.

"Meni se čini da se netko rješavao zaliha sa skladišta, onih koje ne mogu nikome prodati", komentirali su roditelji za portal Nizagorjemalo.hr.

Pokušali smo u Županiji doznati što se događa, no i njih je iznenadio novi problem s maskama. Prvo su nam rekli da za te male maske nisu dosad čuli, da bi nas potom povratno nazvali i ustvrdili da Županija nije dijelila nikakve malene jednokratne maske te da se vjerojatno radi o nekoj pojedinačnoj donaciji.

U Krapinsko-zagorskoj županiji vele da imaju različite modele nabave pa je tako nabavljen i dio jednokratnih maski. Županija je za prethodnu nabavu maski, od kojih je većina učenicima bila prevelika, utrošila 196.416 kuna, dok su za sto tisuća kirurških maski, koje su naručili ranije, potrošili 122.500 kuna. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene