Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naši najverniji kamper gosti

Nizozemska stavila Hrvatsku na narančastu listu, turisti napuštaju Hrvatsku. Capak: "Uveli nam karantenu, a mi smo najažurniji s podacima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog straha od odlaska u samoizolaciju, turisti iz Nizozemske napuštaju Hrvatsku, Naime, nizozemska Vlada Hrvatsku je stavila na narančastu „korona-listu" među zemlje u koje ne treba putovati ako nije prijeko potrebno.

Nizozemxci su godinama naši najvjerniji kamper gosti. Samo u srpnju ostvarili su 267 tisuća noćenja. Toj odluci protive se i sami Nizozemci. Njih 5.000 već je potpisalo i online peticiju za povratak Hrvatske u žutu zonu. Odluku iz Nizozemske komentirali su i članovi naše Vlade.

Pročitajte i ovo Krunoslav Capak "Mislim da je izgledno..." Zbogom, korono! Capak precizirao kad bi se mogao proglasiti kraj pandemije Krunoslav Capak vraćanje maski? Čekaju li nas radikalne epidemiološke mjere na jesen? Capak potvrdio da nema ništa od ukidanja izolacije

"Naša diplomacija, zajedno sa turističkim radnicima, radi na tome da se te neke nejasnoće otklone, jer nema nikakvog razloga, svi koji dođu na more, se osjećaju sigurno", kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. 

Direktorica kampa u Istri Dolores Dragun kazala je kako su osjetili povećanje odlazaka zbog odluke nizozemske vlade te su ostali na 2,5 posto Nizozemaca.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak obratio se javnosti ispred Vlade oko Nizozemske koja je Hrvatsku stavila na "narančastu" listu. Demantirao je da Hrvatska nije dala dovoljno podataka za ocjenu situacije u zemlji.

"Mi ne šaljemo nikakve podatke Nizozemskoj ukoliko ih ne zatraže. Europska unija ima svoju agenciju kojima svi mi skupa šaljemo strukturirane podatke. Na web stranicama vidi se da mi šaljemo podatke po županijama. Oni se mogu grupirati i po regijama. Ti naši podaci su potpuno točni i ažurirani. Mi svaki dan šaljemo te podatke. Mi smo jedna od najurednijih zemalja i prema njima i prema WHO", rekao je Capak.

"Nizozemci su nam uveli karantenu. Individualna odluka svake zemlje je koji će kriterij primijeniti za to da nekoga stavi na crvenu listu. Ali mi smo daleko od bilo čije crvene liste, rekao je Krunoslav Capak i dodao da se nada da će brojke zaraženih idućih dana padati te da ne misli da će Hrvatska doći na još nečiju narančastu ili crvenu listu.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene