Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako će izgledati svadbe

Nema plesa, doma u ponoć, a COVID redar može biti i pijani ujak: "Mladencima je već pun kufer svega, kažu da bi se oženili i preko Zooma da mogu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nove mjere HZJZ-a za vjenčanja zadale su nove muke brojnim mladencima čija su svadbena slavlja „na čekanju“, kao i organizatorima vjenčanja koji ionako jedva spajaju kraj s krajem.

Svadbe će sada morati završiti u ponoć, dopušten je jedino prvi ples mladenaca i najuže obitelji, nakon čega bi uzvanici u salama valjda vrijeme trebali provesti isključivo za svojim stolom.

Baš kao i u kafićima i restoranima, gosti bi, dok ne konzumiraju hranu i piće za svojim stolom trebali nositi maske, a COVID redari trebali bi paziti da sve protječe u skladu s epidemiološkim mjerama.

Kako su na nove mjere reagirali organizatori, ali i mladenci, provjerili smo sa Sašom Majetićem, vlasnikom jednog resorta za vjenčanja te članom Klastera evenata i vjenčanja.

Iako se na prvi pogled može činiti da će mladenci nakon novih mjera otkazati vjenčanja, Majetić poručuje da je mnogima čije su svadbe "na čekanju" već dosta na svega te kažu da bi se da mogu, oženili preko Zooma, samo da s tim završe.

Radno vrijeme nije problem

"Radno vrijeme do ponoći također nije problem, pogotovo sada u zimsko vrijeme. Mnogi su se parovi, još i prije pandemije odlučivali za svadbena slavlja koja bi počinjala već u 3 popodne te bi do ponoći bila gotova", objašnjava Majetić.

Dodaje kako organizatorima vjenčanja i vlasnicima sala toliki problem ne predstavlja ni potrebni razmak među stolovima, već kao najveći apsurd navodi zabranu plesnog podija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna njihova strana priče Organizatori vjenčanja očajni: "Ispada da su svadbe krive za sve. A zaraze su kod nas iznimka, evo dokaza"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Maske će nositi i gosti U noćne klubove moći će se samo s rezervacijom, na svadbama plesati smiju samo mladenci i roditelji. Ali i oni samo kratko...

"To je za mladence neprihvatljivo, a da ne spominjem bendove i DJ-eve. Bez plesa je to sve samo ne svadba", kaže Majetić.

Tko će paziti na red?

Kad je riječ o COVID redarima, objašnjava da u slučaju vjenčanja njega mora angažirati onaj tko je organizator događaja, a to može biti vlasnik dvorane, ali i sami mladenci. Teoretski, COVID redar tako može biti i bilo tko od uzvanika

Unatoč svemu, kaže kako im je drago što uopće mogu raditi te ponavlja da je broj onih koji su se zarazili na svadbama minimalan. Naglašava kako se na vjenčanjima poimence bilježe sve prisutne osobe, što epidemiolozima znatno pomaže u pronalasku kontakta.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene