Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba protiv delta soja

Imaju jednu od najvećih procijepljenosti, ali i najveći porast broja zaraženih od travnja: "Trebali bi se cijepiti i mladi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladi u Izraelu trebali bi se cijepiti, kazao je premijer Naftali Bennett u utorak, dok se zemlja suočava s najvećim porastom broja zaraženih od travnja, usprkos jednoj od najvećih procijepljenosti na svijetu.

Zabilježena su 283 nova slučaja u posljednja 24 sata, što je značajan porast za zemlju koja je jedna od najuspješnijih u cijepljenju stanovništva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Preminule tri osobe Stožer objavio nove brojke: Provjerite stanje u svojoj županiji Ilustracija Preminulo je 7 osoba Stožer objavio nove brojke: Provjerite stanje u svojoj županiji

Ipak, niti jedan smrtni slučaj nije zabilježen, dok je stabilan broj ozbiljno bolesnih - 21. Izrael je u "utrci s vremenom", kazao je Bennett u centru za cijepljenje u Holonu, obećavši da će cijepiti još više ljudi.

Međutim, iako je jučer upotrijebljeno 18 tisuća doza cjepiva, vrijeme curi jer zalihe cjepiva ističu krajem srpnja. Bennett je kazao da njegov moto ostaje "cjepiva umjesto lockdowna, maske umjesto restrikcija".

Izraelski stožer odlučio je u nedjelju da nisu trenutno potrebne nove epidemiološke mjere. Većina novih slučajeva povezana je s indijskom varijantom koronavirusa koja se brže širi.

Mnogi od zaraženih u Izraelu su mlađe osobe koje nisu cijepljene. Oko 5,6 milijuna Izraelaca od 9,3 milijuna primilo je prvu dozu cjepiva, dok je njih 5,2 milijuna u potpunosti cijepljeno.

Kada je započela kampanja cijepljenja prije šest mjeseci, Izrael je bio među zemljama koje najbrže provode cijepljenje. U posljednjih mjesecima zabilježena je stagnacija.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene