Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najnoviji podaci

Objavljen postotak zaraženih delta varijantom, Vlada se hvali odličnim odazivom na cijepljenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Delta varijanta koronavirusa predstavljat će 90 posto slučajeva COVIDA-19 do kraja kolovoza, procjena je Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC). U Hrvatskoj je prema zadnjim podacima o sekvenciranju 70 posto zaraženih delta varijantom.

Do 13. srpnja 2021. na sekvenciranje su ukupno poslana 7.144 uzorka, a rezultati su pristigli za njih 6.956 (uspješno sekvencirano 5.776 uzorka).

Pročitajte i ovo francuska - 1 Vlada promijenila strategiju Predsjednikovo upozorenje dalo rezultat: U samo jednom danu gotovo milijun stanovnika prijavilo se za cijepljenje

Do 13. srpnja su pristigli rezultati za 188 uzoraka poslanih na sekvenciranje 6. srpnja od kojih je 154 uspješno sekvencirano. Od pristigla 154 uzorka, 44 su uzorci s dokazanom alfa (UK-B.1.1.7) varijantom (28,6 posto), a 109 uzoraka sa dokazanom delta (B.1.617.2) varijantom (70,8 posto), delta je prisutna u svim testiranim županijama.

Za istočni dio Hrvatske, istočno od Vrbovca i Kutine, osim Slavonsko- Brodske županije koja dolazi preko BFM, nema podataka, objavljeno je na Vladinoj internetskoj stranici koronavirus.hr.

S obzirom na to da će Delta varijanta koronavirusa, otkrivena u Indiji, predstavljati 90 posto slučajeva COVIDA-19 do kraja kolovoza, prema Europskom centru za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC), dobra je vijest odličan odaziv građana na cijepljenje bez naručivanja i najave.

Cijepljenje bez naručivanja i u petak, 16. srpnja

Zbog odličnog odaziva građana i građanki Zagreba na cijepljenje bez naručivanja i najave, u srijedu je cijepljenje u Školi narodnoga zdravlja "Andrija Štampar" nastavljeno i nakon 19 sati dok se nisu cijepili svi koji došli na cijepljenje, objavio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ).

Pročitajte i ovo Martina Bolšec Oblak Cjepiva stoje u hladnjaku Što psiholozi misle o Vladinim apelima? ''Porukama o grobljima se sije strah koji samo može stvoriti kontraefekt''

U dva dana ovoga tjedna - u ponedjeljak i srijedu - na lokaciji u organizaciji HZJZ-a i Škole narodnoga zdravlja "Andrija Štampar" Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu cijepljeno više od 2.000 osoba.

Osim onih koji su se došli na cijepiti prvom dozom cjepiva Pfizer, veći dio građana i građanki u srijedu cijepio se i drugom dozom cjepiva AstraZenece ili Moderne.

Iz HZJZ-a ističu da je cijepljenje prošlo u ugodnoj atmosferi, a građani i građanke su s puno razumijevanja čekali svoj red. Medicinski timovi HZJZ-a i Škole narodnoga zdravlja neumorno su nastavili cijepiti i iza dogovorenog vremena kako bi se cijepili svi koji su došli na cijepljenje.

Cijepljenje u Školi narodnoga zdravlja "Andrija Štampar" u Rockefellerovoj 4 nastavit će se i u petak,16. srpnja, od 16 do 19 sati, a građani i građanke također mogu doći bez naručivanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene