Još jedan dan prepiranja oko cijepljenja na relaciji premijer - sindikati. Dok je njemu situacija banalna, oni smatraju da on priča nebuloze. Oporba poručuje da se od građana rade idioti, a jedan od ministara Tomislav Ćorić htio je provesti anketu o cijepljenima u liftu.


Premijer Andrej Plenković smatra da se djelatnici u tri sektora - zdravstvu, socijalnoj skrbi i školstvu moraju cijepiti u što većem broju i tvrdi da još nije čuo razuman argument onih koji se ne žele cijepiti.

Kafić, ilustracija Na posljednjem su mjestu po broju cijepljenih u državi pa je načelnik odlučio: ''Rado ću platiti piće svakom našem stanovniku koji se odluči cijepiti''

U Sindikatu učitelja smatraju da premijer priča nebuloze, a to nije način na koji se razgovara s partnerima.

Iz oporbe upozoravaju da je prije obaveze cijepljenja potrebno nešto drugo, kako kaže SDP-ova saborska zastupnica Mirela Ahmetović, treba uvesti obvezu prestanka pravljenja građana RH idiotima.

Za to vrijeme revolt prema cijepljenju samo je sve veći, a koliko je cijepljenih u državnim službama zasad nije posve jasno, a ono što je poznato ne izgleda baš najbolje. Primjerice, Ministarstvo zdravstva je na dnu ljestvice.

Brojke je konačno doznao i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić. Cijepljena je tek polovica službenika, kao što je slučaj i u drugim ministarstvima.

Što radi Vlada dok raste revolt prema cijepljenju?

Ćoriću je sinula ideja: "Kolegi Aladroviću koji je na 6. katu predložio sam, a on je naravno odbio je jer je racionalan, da sjednemo u tri lifta kojima svi djelatnici ministarstava idu na posao da tu napravim anketu".

Martina Bolšec Oblak Što psiholozi misle o Vladinim apelima? ''Porukama o grobljima se sije strah koji samo može stvoriti kontraefekt''

U Banskim dvorima cijepljenih je najviše - 70 posto. Plenković opet podsjeća na poruku iz Europske komisije da je potrebno voditi primjerom i na tom tragu ističe da je zadaća ministara da motiviraju svoje službenike i dužnosnike.

No, prosjek cijepljenih u EU s dvije doze je 50 posto, a Hrvatska nije uspjela cijepiti toliko građana niti s jednom dozom.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr