Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBJAVLJENI NOVI PODACI

Još 24 zaražena, ukupno 442 oboljela u Hrvatskoj. Pacijent iz Istre umro je od koronavirusa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacionalni stožer civilne zaštite u 17 sati na presici je iznio najnovije podatke o broju zaraženih u Hrvatskoj.

Na presici nacionalnog stožera objavljeni su najnoviji podaci o broju zaraženih u Hrvatskoj. Od jutros su evidentirana 24 nova slučaja, što je ukupni broj zaraženih podiglo na 442. U zadnja 24 sata to je 60 novih slučajeva. "Od subote, kad smo imali 78, što je bio jedan iznenadni veliki porast, držimo se ispod te brojke", kazao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. Potvrdio je kako je obdukcija pokazala da je pacijent iz Istre umro od koronavirusa. Dosad su izliječena 22 bolesnika.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Krunoslav Capak ozdravio i prvooboljeli Nacionalni stožer objavio: Pet novih slučajeva zaraze, u Hrvatskoj oboljelo 37 osoba

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić kazala je kako se nije povećao broj bolesnika na respiratoru, ali se stanje jednog od bolesnika pogoršalo. "Nadamo se da ćemo uspjeti učiniti sve da se njegovo stanje poboljša." Ministar Vili Beroš trenutno je u Osijeku, gdje se u zadnje vrijeme razbuktala zaraza, kazao je Capak.

Markotić je na upit o liječenju Sumamedom kazala kako taj lijek ne može djelovati direktno na virus, već na imunološki sustav. "Prva istraživanja pokazuju da virus u prvih nekoliko dana oslabljuje imunološki sustav, pa to olakšava njegovo širenje u organizmu. Morali bismo imati još neko istraživanje, da bismo izbjegli eventualne kasnije nepovoljne posljedice na organizam u slučaju uzimanja tog lijeka", rekla je Markotić.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je slučaj dvoje policijskih djelatnika koji su udaljeni iz službe te kazao da policija treba dati primjer. Markotić je na pitanje o broju testiranja kazala kako se ne može dnevno testirati cijelu naciju. Testira se sve više zdravstvenih djelatnika, kao i sve osobe kod kojih postoji osnovana sumnja. "Za svakog tko kaže da bismo trebali testirati više, voljela bih da mi kaže koji bi bili kriteriji. Vrlo rado ću to prodiskutirati", rekla je Markotić.

Presica je u zadnji čas bila odgođena sa 16 na 17 sati pa se ministar Božinović na početku ispričao na kašnjenju, opravdavši to sastancima koje su imali.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene