Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon porasta broja zaraženih

Šef bračkog Stožera nezadovoljan mlakom reakcijom Zagreba: "Očekujemo novi paket mjera do kraja dana"

Obavljena su masovna testiranja na Braču. Na uzimanje uzoraka čekalo se u redovima u mjestima Nerežišća i Supetru.

Uzeta su 92 uzorka osoba koje su bile u kontaktu s nekim od 22 zaražene osobe. Nulti pacijent još nije pronađen, no dio Bračana vjeruje da je sve krenulo nakon posjeta čovjeku koji se vratio iz splitske bolnice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU U Koprivnici četiri nova slučaja, oboljeli štićenici Doma za starije. Dvije županije više nisu korona free, na Braču nema novozaraženih Brač postao Wuhan SEDAM NOVOZARAŽENIH Kako izgleda život na otoku Braču? Zatvoreni kafići, vrtići, škole..."Sigurno će biti još pozitivnih"

Cijela Hrvatska se od ponedjeljka otvara, a Brač zbog neopreznosti ide dva koraka unatrag. Propusnice na Braču ponovno trebaju za putovanja među općinama, otočani se vraćaju na stroge mjere od prije dva tjedna. Kontroliraju se dolasci i odlasci s otoka, no još jučer je trajekt za Split bio - pun.

Načelnik Stožera civilne zaštite otoka Brača Nikola Martinić Dragan za Dnevnik Nove TV je objasnio što će se događati dalje. Kako je kazao, od jučer se utvrdio hodogram koji ih očekuje sljedećih dana.

"Već od ranih jutarnjih sati radimo na suzbijanju ovog novog vala koji se dogodio na otoku Braču. U ispomoć našem lokalnom epidemiologu dr. Šeriću stigla je pomoć doktora epidemiologa iz Splita. Oni su uzimali briseve cijeli dan s mobilnom COVID ambulantom. Brisevi su poslani u Split na daljnju obradu, rezultate očekujemo", kazao je.

"Izoliran je veliki broj kontakata, radi se o velikom testiranju i nadamo se da će ti rezultati pokazati koliko je virus ušao duboko i što nas očekuje u sljedećim danima", dodao je Martinić Dragan.

"Od Nacionalnog stožera dobili smo mjeru zabrane napuštanja mjesta prebivališta Već od sutra možemo početi pojačano kontrolirati, kako ulazak, tako i izlazak s otoka. Dobili smo i mogućnost ponovnog uvođenja sustava e-propusnica na samom otoku", naveo je i dodao da to nije sve.

"Mi očekujemo da ćemo do kraja dana dobiti i ostali paket mjera koji je na snazi bio do 27. travnja, koji je ograničavao javna okupljanja, zatvarao dječja igrališta i sportska borilišta , kao i vjerske obrede, ograničavao broj ljudi na sprovodima i slično", istaknuo je Martinić Dragan.

Kaže kako se nada da će otok Brač, kao zasebna cjelina u ovoj situaciji biti izuzet iz paketa mjera koji se priprema za 11. svibnja.

"Ono što je sad na nama je da tu pozitivnu priču koju smo imali i koju smo u proteklih nekoliko dana izgubili, maksimalno brzo stavimo pod kontrolu tako da možemo reći da ćemo stvari staviti pod kontrolu pa će od turističke sezone ipak nešto biti", zaključio je Martinić Dragan. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene