Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluku donosi Nacionalni stožer

Brač se vjerojatno vraća na mjere od prije 27. travnja: "Nismo predložili karantenu"

Na Braču će se zbog većeg broja zaraženih koronavirusom, a riječ je o 22 novooboljele osobe, vjerojatno ponovno uvesti postrožene mjere koje su vrijedile u početku pandemije za cijelu Hrvatsku, doznaje se u petak od županijskog Stožera civilne zaštite.

Otočki i županijski stožer na današnjem su sastanku održanom na Braču odlučili Nacionalnom stožeru predložiti postroženje mjera, odnosno povratak na mjere koje su vrijedile do 27. travnja za cijelu zemlju - dopušta se kretanje samo onima koji rade te vezano za zdravstvenu skrb i dostavu, a zabranjuje se međuopćinski promet.

Pročitajte i ovo Brač postao Wuhan HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU Četiri nova slučaja zaraze, među njima povratnik iz Njemačke, jedna osoba preminula: "Cijela priča nije gotova! Sutra stiže 15 radnika iz Švedske" Brač postao Wuhan SEDAM NOVOZARAŽENIH Kako izgleda život na otoku Braču? Zatvoreni kafići, vrtići, škole..."Sigurno će biti još pozitivnih"

"Nismo predložili karantenu, ali svatko bi trebao biti u svojem mjestu, a oni koji rade moći će raditi jedino uz strogu kontrolu. Predložili smo i vraćanje mjera vezanih za obavljanje pogreba i vjenčanja, zatvaranja igrališta i svega ostaloga što je bilo na snazi u Hrvatskoj do 27. travnja", rekla je ravnateljica županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Željka Karin.

O tom prijedlogu odluku će donijeti Nacionalni stožer civilne zaštite, kazala je Karin i najavila da će se sutra uzeti još testova od nekoliko kontakata zaraženih.

Predsjednik županijskog Stožera civilne zaštite Luka Brčić najavio je da će propusnice dobiti samo nužne djelatnosti, radno vrijeme bit će ograničeno, radit će samo dućani i ljekarne, a na snazi će ostati zabrana okupljanja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene