Na Zagrebačkom Velesajmu u subotu je otvorena nova lokacija za testiranje građana na koronavirus.

Galerija


Zagreb je dobio još jedan punkt za testiranje na koronavirus. U subotu je otvorena nova lokacija na istočnom parkiralištu Zagrebačkog Velesajma.

Vezani članci Testiranje na koronavirus Zasad najviše novooboljelih u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Premijer na sastanku s članovima Stožera, hoće li popustiti mjere? Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac Istarski stožer zahtijeva da s početkom veljače sami donose odluke o mjerama

Testiranja će se na novoj lokaciji provoditi svaki dan od 8 do 11 sati.

Lokaciju su omogućili Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar“ i Klinika za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević”.

Nakon velikih gužvi

Novi punkt se otvara kako bi se smanjile gužve na Gupčevoj zvijezdi te u Rockefellerovoj i Mirogojskoj ulici.

Otvaranju su nazočili ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak i ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar.

Capak je poručio da se građani ne moraju brinuti da će njihovi uzorci uzeti na Velesajmu biti obrađeni kasnije od onih koji su uzeti na Štamparu. ''Nastojat ćemo unutar 24 sata obraditi sve briseve koje uzmemo'', kazao je.

''Nadamo se da će građani prihvatiti ovu lokaciju, kao lokaciju gdje će brže biti gotovi s testiranjem'', poručio je.

Zvonimir Šostar je rekao da su epidemiolozi pred točkom pucanja. ''Nemate jednostavno dovoljno ljudi na tržištu'', kaže i dodaje da se širenje u Zagrebu ''jednostavno mora zaustaviti''.

Otkrio je i da je u Zagrebu u posljednja 24 sata potvrđen 681 novi slučaj. ''Brojke nam nažalost još uvijek rastu'', kazao je.

Šostar je kazao i da će se na stolove u ugostiteljskim obrtima staviti letci koji će upozoravati na opasnost od zaraze.