Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niska procijepljenost

Domišljato: Ruski zdravstveni djelatnici na neobičan način uvjeravaju skeptike starije od 60 godina da se cijepe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moskovski zdravstveni radnici pokušavaju uvjeriti skeptike da je korisno cijepiti se protiv koronavirusa, nudeći pritom poklon bonove za kupnju starijim osobama koje se odazovu, dođu na za to određeni punkt i ondje prime cjepivo.

Nakon prve doze cjepiva, građani stariji od 60 godina dobit će poklon bon u iznosu od 1000 rubalja (protuvrijednost od oko 13 dolara) koji mogu potrošiti u odabranim trgovinama, ljekarnama i kafićima, rekao je u nedjelju moskovski gradonačelnik Sergej Sobjanjin.

Svi zainteresirani trebaju se registrirati putem internetskih stranica na kojima će zatražiti vaučere koji se financiraju iz donacija tvrtki. Rusija je s masovnim cijepljenjem stanovništva počela u prosincu, no mnogi stariji ljudi još su prilično sumnjičavi u pogledu sigurnosti ruskoga cjepiva Sputnjika V.

Četiri mjeseca od početka kampanje cijepljenja, obje doze cjepiva je, po zadnjim podacima, dobilo nešto manje od pet posto stanovnika. Premda kruže informacije o nestašici cjepiva u nekim ruskim regijama, stanovnicima Moskve ono se nudi čak i u većim trgovačkim centrima.

Pročitajte i ovo Leo Šunjić Propusti s platformom Županijski zavodi odgovaraju Berošu na prozivke: "Mi, liječnici i COVID bolnice smo iznijeli teret korone na svojim leđima"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PLANIRAJU I CIJEPLJENJE DJECE Više od 80 posto stanovnika starijih od 16 godina primilo je obje doze cjepiva, a sada se ova zemlja priprema za - novu kampanju cijepljenja

Sobjanin kaže da je po podacima kojima raspolaže, u glavnom dvanaestmilijunskom gradu Rusije dosad cijepljeno oko 400.000 starijih osoba.

Cijeli je grad oblijepljen plakatima kojima se osobe starije od 60 godina poziva na cijepljenje. Tijekom nekoliko prošlogodišnjih zatvaranja zbog teške situacije s pandemijom Moskovljani iz ove dobne skupine su više mjeseci bili primorani provesti u svojim domovima.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene