Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PLANIRAJU I CIJEPLJENJE DJECE

Više od 80 posto stanovnika starijih od 16 godina primilo je obje doze cjepiva, a sada se ova zemlja priprema za - novu kampanju cijepljenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael planira drugu rundu cijepljenja protiv COVID-19 za šest mjeseci, a do tada očekuje da će regulatori odobriti i cijepljenje djece, kazao je premijer Benjamin Netanyahu u utorak.

Oko 81 posto izraelskih građana ili rezidenata starijih od 16 godina primilo je obje doze cjepiva.

U Izraelu, koji je proveo najbrže cijepljenje na svijetu, mlađi od 16 ne mogu se cijepiti Pfizerom.

Izraelske su vlasti kazale kako planiraju cijepiti djecu u dobi od 12 do 15 godina nakon odobrenja američke Agencije za hranu i lijekove (FDA).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POSAO VRIJEDAN3,3 MILIJUNA KUNA Ministarstvo zdravstva poništilo dio natječaja za eBolnice: ''Osnovana sumnja na potencijalni sukob interesa postajala je prije objavljenih medijskih napisa''

Pročitajte i ovo Josip Mataija - 1 PETERO POGINULIH U 24 SATA Voditelj Službe za sigurnost prometa otkrio detalje strašne nesreće u kojoj je poginulo dijete te poručio: "Nesreće su se dogodile zbog teških prekršaja"

Pfizer i partnerska tvrtka BioNTech zatražili su izvanrednu autorizaciju cjepiva od FDA za navedenu dobnu skupinu ranije ovoga mjeeca.

Netanyahu je u obraćanju, koje je emitirano na televiziji, kazao kako je Izrael postigao dogovor s Pfizerom i Modernom o kupnji dodatnih 16 milijuna doza cjepiva.

Izrael ima 9,3 milijuna stanovnika.

"Pripremamo se za novu kampanju cijepljenja za šest mjeseci", kazao je izraelski premijer.

"Pripremite ramena i mišiće, ako želite, a također i djecu, jer procjenjujemo da će do tada biti odobrena cjepiva za djecu", dodao je.

Cijepljenje djece i mladih smatra se kritičnim korakom prema postizanju kolektivnog imuniteta i pripitomljavanju pandemije, drže mnogi stručnjaci.

Pfizer kaže da je njegovo cjepivo sigurno, djelotvorno te da proizvodi snažna antitijela kod djece i mladih od 12 do 15 godina.

Pročitajte i ovo Antun Ilijaš - 1 TRAGIČNA SMRT DJEVOJČICE Predsjednik Komore socijalnih radnika o rezultatima nadzora u Novoj Gradiški: "Danas smo primili izvješća kolegica. Zašto dugo traje? Ne bih to rekao, traje iz objektivnih okolnosti"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na društvenoj mreži Klisović za gužvu na cijepljenju na Velesajmu optužio Vladu i gradsku vlast: Reagirali iz HDZ-a

Izvršni direktor Pfizera rekao je da će ljudima "vjerojatno" biti potrebna treća dopunska doza cjepiva u roku od 12 mjeseci, a možda će biti potrebna i godišnja cijepljenja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene