Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrdi da će biti spremni

Ministrica Divjak o zahtjevima da se zatvore škole: ''Važno je da se situacija procijeni hladne glave''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak ponovno je komentirala mogućnost zatvaranja škola zbog epidemije koronavirusa.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak kaže da više puta dnevno komunicira s Nacionalnim stožerom civilne zaštite. ''Važno je da se hladne glave procijeni situacija. Mi smo razradili različite scenarije, sad smo u procesu testiranja scenarija i testiranja infrastrukture'', rekla je ministrica. Objasnila je da je sve što Hrvatska poduzima usklađeno s najboljom praksom u Europi i svijetu.

Pročitajte i ovo Ivica Lovrić (Foto: Dnevnik.hr) što od ponedjeljka? Grad Zagreb nastavlja rat s Divjak: ''Škole ne trebaju slijediti njezine usmene upute, nisu u skladu s preporukama'' Slika nije dostupna Nova odluka Vlade Učenici nižih razreda ne mogu pasti. Viši razredi i srednjoškolci mogu na popravni i s četiri jedinice

Na pitanje ugrožava li se čekanjem zdravlje djece, odgovorila je da je najvažniji faktor koji se uzima u obzir zdravlje učitelja, učenika i svih građana.

Izbjegla je konkretan odgovor na pitanje je li problem to što je bio štrajk u školama pa se ne zna kako bi se nadoknadila nastava. ''Važno je da budemo svjesni kakva je situacija, da odluka bude utemeljena na argumentima, da se izbjegne ishitrena reakcija koja može ugroziti sustav'', rekla je Divjak.

Izvijestila je da su poslali još četiri milijuna kuna u srednje škole kako bi se nabavila oprema za siromašne učenike. ''Ako stožer donese preporuke da treba aktivirati online nastavu, mi ćemo biti spremni. Ta odluka neće utjecati samo na škole nego i na obitelji, osobito s djecom u nižim razredima osnovne škole'', zaključila je ministrica Divjak i dodala da se za te odluke treba dobro pripremiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene