Koronavirus u Italiji, Milano
Koronavirus u Italiji, Milano Foto: ANDREAS SOLARO / AFP

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske izdalo je preporuke vezano za putovanja u Italiju.


MVEP preporučuje povećan oprez i detaljnije informiranje prije puta u Talijansku Republiku te izbjegavanje putovanja u regije Lombardia, Veneto, Emilia Romagna, Piemonte i Lazio.

"Budući da je najveći broj zaraženih koronavirusom do sada zabilježen u regijama Lombardija, Veneto, Emilia Romagna, Pijemont i Lazio, hrvatskim državljanima preporučuje se izbjegavanje svih putovanja u pogođene talijanske regije.

Hrvatskim državljanima preporučuje se stalno praćenje razvoja širenja zaraze te pridržavanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Svjetske zdravstvene organizacije", poručuju iz MVEP-a. 

Vezani članci Život tijekom pandemije koronavirusa, Sarajevo Susjednoj zemlji kasni isporuka cjepiva, Rusija im nudi hitnih 200.000 doza: "Kupit ćemo bilo koje dostupno" Njemačka kancelarka Angela Merkel Emotivna Merkel: "Srce mi se slama kada vidim koliko je ljudi umrlo u samoći"

Podsjetimo, u Hrvatskoj je danas potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom. Oboljeli je mlađi muškarac koji je od 19. do 21. veljače boravio u Milanu. Hospitaliziran je u bolnici Fran Mihaljević s blažim simptomima.