Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VIRUS NAĐE PUT

Vili Beroš: "Od simptoma imam temperaturu koja je išla i do 39,5. Ne znam gdje sam se zarazio"

Vili Beroš, ministar zdravstva
Vili Beroš, ministar zdravstva DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Vili Beroš, ministar zdravstva Galerija 1/1 >>
Ministar zdravstva Vili Beroš ima koronavirus. Simptomi bolesti okarakterizirani su kao blagi, no ne zna gdje se zarazio.

"Osjećam se relativno dobro. Od simptoma zasad imam visoku tjelesnu temperaturu koja se penjala do 39,5, ali osim standardnog osjećaja kada se ima visoka temperatura, mogu reći da sam dobro", rekao je Vili Beroš.

Tijekom četvrtka radio se epidemiološki izvid i tražili su se kontakti koje je ministar ostvario 48 sati prije nego što su se pojavili znakovi bolesti. Beroš nije mogao sa sigurnošću reći gdje se zarazio, no napominje da ga nitko nije prijavio kao kontakt zbog kojeg bi bio u samoizolaciji.

"Činjenica je da sam u subotu bio u Varaždinskoj županiji kako bih posjetio tamošnju bolnicu, dao im potporu i vidio stanje u bolnici na licu mjesta", istaknuo je Beroš za Jutarnji list.

No ne može reći da se tamo zarazio. U međuvremenu se ispostavilo da je u Ministarstvu zdravstva nekoliko oboljelih, među kojima je i ministrova glasnogovornica.

"Bio sam u kontaktu s glasnogovornicom, a ispostavilo se da je pozitivna. Činjenica je da je virus jako proširen, tako da i uz maksimalne napore i zaštitu virus očito nađe svoj put", upozorava ministar.

Unatoč visokoj temperaturi, koju regulira tabletama za snižavanje temperature, Beroš kaže da će nastaviti s dnevnim aktivnostima iz svoga doma.

Peti ministar zaražen virusom

Beroš je peti ministar koji je zaražen koronavirusom i zasad su svi imali blaže simptome bolesti te su u pravilu izašli iz izolacije nakon deset dana.

Inače, Beroš je dan nakon posjeta Varaždinu bio u Banskim dvorima, na sastanku Nacionalnog stožera civilne zaštite s premijerom Andrejem Plenkovićem i predstojnikom Ureda predsjednika Vlade Zvonimirom Frkom-Petešićem, a u ponedjeljak je bio na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Beroš napominje da su u oba slučaja održavali fizički razmak i nosili maske.

"Prema struci, gleda se zadnjih 48 sati prije pojave simptoma. Činjenica je da u tom periodu nisam bio u kontaktu ni s kim iz Vlade. U srijedu je bio praznik, tako da nisam nikoga vidio, a dan prije smo imali sastanak, ali je bio održan preko videopoziva", govori Beroš.

Pojašnjava da su za sada u samoizolaciju stavljeni njegovi ukućani, kao i vozač. Iz Ministarstva zdravstva u samoizolaciju su poslane četiri osobe, Berošev šef kabineta, tajnica, ravnateljica uprave bolničke zdravstvene zaštite i načelnik sektora za financijske poslove.

Za druge kontakte u tijeku je epidemiološki izvid.

"Imao sam nekoliko kraćih sastanaka, tako da u ovom trenu popisujem kontakte, a epidemiolozi će reći tko treba u samoizolaciju, a tko ne", rekao je Beroš.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene