Ministar uprave Ivan Malenica pozitivan je na koronavirus i u samoizolaciji je. Među njegovim kontaktima u posljednjih 48 sati nisu djelatnici iz ministarstva. Malenica je rekao da se već danas osjeća bolje nego jučer, a čim je osjetio simptome javio se liječniku.


''Danas se bolje osjećam nego jučer. Jučer ujutro sam osjetio nekakve prve simptome, tako da sam se obratio liječniku koji me uputio na testiranje, tako da sam danas saznao da sam pozitivan na koronu. Imao sam mučninu, povraćanje i povišenu temperaturu, 37,5", rekao je danas reporterki Dnevnika Nove TV Valentini Baus ministar uprave Ivan Malenica koji je zaražen koronavirusom.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Stiglo upozorenje: "U brojnim zemljama situacija će postati još gora, prije nego što postane bolja". Na proljeće u Europi još jedno cjepivo? Koronavirus u Švicarskoj I oni se predali pred trećim valom: Zatvaraju trgovine, kafiće i restorane do kraja veljače

''Razmišljam svo ovo vrijeme gdje sam se mogao zaraziti. Stvarno mi ne pada ništa na pamet, ne znam stvarno'', odgovorio je na pitanje zna li gdje se zarazio.

Desetak bliskih kontakata

Kazao je da je na sjednici Vlade bio u četvrtak, nakon čega je otišao u Šibenik i dodao da je oko desetak ljudi naveo kao bliske kontakte. ''Uglavnom su to članovi uže i šire obitelji'', kaže Malenica.

Otkrio je i kako će iskoristiti vrijeme u samoizolaciji. ''Pa osim rada mislim da ću pročitati neke knjige, literaturu, da će korisno proći to vrijeme. Imam dosta knjiga koje sam kupovao i nisam ih pročitao. Iskoristit ću sad ovu samoizolaciju da ih pročitam'', otkrio je ministar uprave Ivan Malenica koji će u sastavu nove Vlade biti zadužen i za resor pravosuđa.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr