Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIZNAO TKO GA ŠIŠA

Božinović: "Vidjet ćemo kako se može putovati bez e-propusnica unutar pojedine županije. Mjera bi stupila na snagu u ponoć, ali do realizacije će proći dan, dva"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović govorio je o popuštanju mjera, pri čemu se dotaknuo i mogućnosti otvaranja frizerskih salona.

Ministar unutarnjih poslova i šef nacionalnog stožera Davor Božinović kazao je u emisiji Novi dan N1 televizije kako će mjere biti produžene, ali vjerojatno uz modifikacije, o čemu će se odlučivati idućih dana. Dodao je i kako je situacija sada takva da se mjere mogu produžiti na 15 dana, ne više na 30, izuzev one o tranzitu preko granica, za što je na europskoj razini dogovor da to i dalje ostane na 30 dana.

Pročitajte i ovo Ivica Puljak i Bojan Ivošević Brz odgovor Puljak i Ivošević reagirali na Božinovićev poziv na davanje ostavke: "Ključno je priznanje policije" Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..."

"Za e-propusnice ćemo vidjeti kako se može putovati bez njih unutar pojedine županije. Mislimo da to u ovom trenutku ne bio preveliki rizik", rekao je Božinović. Ta bi mjera stupila na snagu u ponoć, županije se trebaju o tome izjasniti nacionalnom stožeru, koji potom donosi odluku, ali do realizacije može proći dan-dva, ovisno o pojedinoj županiji, ustvrdio je Božinović.

"Ne možemo bezgranično živjeti u režimu o kojem ne funkcionira ekonomija i zato izlazna strategija mora biti promišljena, postupna. To znači da, kada se nešto popusti, treba određen broj dana vidjeti kako je ona utjecala na povećanje broja oboljelih i onda ići dalje ili se vraćati na početak."

Na mjesec dana ostaje i odluka o kamionskom prijevozu, ali neće više biti konvoja, kazao je.

"Nema potrebe da se na granicama čeka skupljanje 50 ili 100 kamiona, to sad može ići brže, a policija će to kontrolirati. Osnovno je držanje fizičke distance jer su bliski kontakti najveća opasnost", rekao je Božinović upozorivši na važnost držanja fizičke distance jer su bliski kontakti najveća opasnost zaraze koronavirusom.

Božinović je istaknuo da se epidemiološka situacija u odnosu na prošli tjedan - kada su produljili rad trgovina i otvorili tržnice, nije pogoršala.

"Šiša me supruga"

Božinoviić je na pitanje o otvaranju frizerskih salona i nekih drugih djelatnosti rekao je: "Nulti zakon za sve djelatnosti su epidemiološki zakoni. Nije to komplicirano - fizička distanca, osobna higijena... Nije da se to ne može napraviti, ali mijenja ono kako je bilo prije.

Teško je osigurati fizičku distancu u nekim aktivnostima, uključujući frizeraje. S druge strane, jasno mi je da je potreba za frizerajima", rekao je Božinović dodajući da njega šiša supruga.

"Kada su rekli da ne vjeruju, ne znam je li to kompliment za moju suprugu", komentirao je Božinović svoju frizuru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene