Burno jutro na zagrebačkoj Trešnjevci. Nakon što je otvorio teretanu, protivno odluci Stožera civilne zaštite, 51-godišnji vlasnik Andrija Klarić je priveden. Nakon ispitivanja bit će predan pritvorskom nadzorniku.

Galerija


Terete ga za širenje i prenošenje zaraznih bolesti, za što mu, ako se dokaže krivnja, prijeti i do tri godine zatvora. Podsjećamo, teretane su zatvorene 28. studenog prošle godine. Andrija Klarić, vlasnik teretane poručio je da unatoč svemu neće zatvoriti teretanu. Isto je poručila i Duga Klarić, kći vlasnika teretane. 

Vezani članci Turisti u Dubrovniku Mali pomak do starog normalnog: U planu su koncerti s publikom, a i podaci o broju turista u Hrvatskoj bude optimizam Ministar Beroš cijepio na Velesajmu - 2 Cijepljeno 25 posto stanovništva, Beroš od ranog jutra cijepio na Velesajmu: "Čast mi je što sam mogao osobno doprinijeti"

"Rekli su nam da smo dobili kaznu, ali da možemo ostati otvoreni danas, tako da ostajemo otvoreni danas", izjavila je. "Malo sam iznenađena jer ima više policijskih automobila nego vjezbača u teretani, ali eto, očito smo opasni", izjavila je ujutro.

Slučaj je komentirao šef Nacionalnog kriznog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

"Postoje situacije u kojima se mora pribjeći sankcioniranju ponašanja koja su rizična za širenje zaraze. Znate kad bi svatko za sebe odlučivao kada će otvarati u epidemiji, koje će epidemiološke mjere on sam odrediti, onda vjerojatno ne bi bilo potrebe za specijalizacijama poput profesora Capaka kao epidemiologa ili imunologa ili infektologa", rekao je Božinović. 

Izjava Davora Božinovića

Andrija Klarić u večernjim će satima biti predan pritvorskom nadzorniku. Danas neće pred državnog odvjetnika - kako je sada plan pred njega će sutra u ranim jutarnjim satima s obzirom da procedura mora biti obavljena unutar 24 sata od kad je osoba privedena.

Postoje dvije mogućnosti, moguće je da Klariću bude određen istražni zatvor ili da mu bude izrečena mjera zabrane obavljanja djelatnosti ili mjera zabrane prilaska zgradi. Ispred teretane okupilo se nekoliko ljudi koji su došli dati podršku.

Petra Barbarić bila je jutros u teretani kada je stigla policija. "Znamo koja je odluka Stožera, ali se s njom ne slažem. Ja sam došla vježbati u 9 ujutro, moj suprug u 6. Vidjeli smo što se događa vani, interventna policija je ušla u teretanu, onda su nas legitimirali. Svjesna sam da mogu dobiti kaznu, ali vrijeme je da se pobunimo, jer su mjere donesene na nekim krivim postulatima. Ovo je moja buna", izjavila je. 

Duga Klarić nije se čula s ocem jer nema mobitel. "Nadam se da će to biti samo jedna noć iza rešetaka i da će ga sutra pustiti. Ja sam jutros došla podržati svog oca te i dalje stojim iza toga. Podržavam ga. Ne znam jesam li dobila kaznu, o tome nemam nikakvu informaciju. Vidjet ćemo što slijedi. Ne znamo još ništa o mogućim kaznama", kazala je. 

Duga Klarić

Gordan Marović, odvjetnik Andrije Klarića kaže da je Klarić osumnjičen za kazneno djelo širenja zaraznih bolesti. "On je pripremljen i spreman za tu žrtvu. Zna da sloboda nije besplatna i spreman je za to se žrtvovati kao što je i ranije bio sudionik domovinskog rata", kazao je Marović.

Vlasnika teretane Quantum Premium Gym, privedenog zbog otvaranja tog objekta unatoč zabrani rada, policija tereti za širenje i prenošenje zarazne bolesti te će ga predvečer predati pritvorskom nadzorniku.

Najgledanija informativna emisija u zemlji, Dnevnik Nove TV, u utrci je za medijsku nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV emisija godine. Podržite je svojim glasom, a kako to učiniti saznajte ovdje.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr