Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SKANDAL U LEGRADU

Kako je korona razotkrila ilegalni dom za starije: "Znali smo da postoji, ali nitko nas nije obavijestio da su im ukinuli dozvolu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ilegalni dom za starije u Legradu razotkriven je kad je jedna njegovateljica dobila koronu. Zaražen je niz korisnika, a pozitivnim se pokazao i vlasnik objekta.

U posljednja 24 sata na području Koprivničko-križevačke županije od koronavirusa su oboljele 23 osobe, među kojima je 17 štićenika ilegalnog objekta za starije osobe Keris iz Legrada, a štićenici će tijekom dana sanitetom biti prevezani u koprivničku Opću bolnicu.

Pročitajte i ovo Ilustracija ipak su rijetke Otkrivene dvije nove nuspojave cjepiva protiv korone: Pregledali kartone čak 99 milijuna ljudi, ovo su rezultati Legrad iz zraka Mirno mjesto Novi megaprojekt hrvatske općine: "Izgradit ćemo cijelo naselje za umirovljenike"

Načelnik Županijskoga stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić izvijestio je u nedjelju na konferenciji za novinare da su, među novooboljelima, i vlasnik ilegalnog objekta za starije te dvije osobe koje su brinule o starim osobama.

Ljubić je najavio da će tijekom dana štićenici toga ilegalnog objekta za starije sanitetom biti prevezani u koprivničku Opću bolnicu.

"Od koronavirusa oboljela je i jedna učenica prvog razreda križevačke Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog, a cijeli razred je stavljen u samoizolaciju. Dvije novooboljele osobe su iz opće populacije. Donijeli smo i odluku da svi učenici od petog razreda na dalje za vrijeme nastave ponovno obavezno nose maske", istaknuo je načelnik Ljubić.

Koprivnička Opća bolnica spremna je za prihvat štićenika legradskog ilegalnog Doma, rekao je ravnatelj bolnice Mato Devčić.

"Ponovno smo u potpunosti otvorili COVID odjel i možemo zbrinuti oko 60 osoba. Bolnički sustav naše županije je spreman i dobro smo opremljeni. Gledamo unaprijed, pa ćemo uskoro zaposliti još devet medicinskih sestara i dvije primalje", istaknuo je Devčić.

Načelnik općine Legrad Ivan Sabolić rekao je da Stožer civilne zaštite općine Legrad te vatrogasci paze na to da nema ulazaka i izlazaka iz doma Keris. Napomenuo je kako ih zove rodbina štićenika i pita kako su njihovi najmiliji ali, dodao je, mi to ne znamo.

"Znali smo da taj dom u Legradu postoji, no nitko nas nije obavijestio da je vlasniku dozvola za rad ukinuta 2015.", istaknuo je načelnik općine Legrad Ivan Sabolić.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije dr. Draženka Vadla objasnila je kako se "klupko oko ovog ilegalnog objekta za smještaj starijih počelo odmotavati nakon što se jedna od njegovateljica javila svojoj liječnici sa sumnjom na koronavirus, nakon čega je upućena na testiranje. Sljedećega dana nalaz je pokazao da je pozitivna".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene