Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Nacionalni stožer objavio: U posljednja 24 sata imamo 57 novih slučajeva zaraze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj trenutačno oboljelih, aktivnih slučajeva, u Hrvatskoj je danas 842. Od njih su 93 pacijenta na bolničkom liječenju, a četvero ih je na respiratoru.

* Koronavirus dosad potvrđen kod 3151 osobe

* Oporavile se 2183 osobe

* Zabilježeno 113 smrtnih slučajeva

Tijek događaja pratite u nastavku.

15:43 Stožer civilne zaštite Međimurske županije izvijestio je da je 4. i 5. srpnja testirano novih 29 osoba i svi su nalazi negativni. 

15:35 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su  tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a obrađeni su gotovo svi uzorci od petka, dok se rezultati jučerašnjih uzoraka očekuju tijekom večeri ili u ponedjeljak ujutro.

Riječ je o muškoj osobi srednjih godina iz Župe dubrovačke koja je hospitalizirana, mlađoj ženskoj osobi iz Župe dubrovačke na kućnom liječenju koja se dovodi u vezu s istim okupljanjem u Zagrebu kao i jučer priopćenih sedam slučajeva te muškoj osobi srednjih godina iz Dubrovnika koja je također hospitalizirana.

Ukupno su hospitalizirane tri osobe u OB-u Dubrovnik. Njihovi su simptomi teži s komorbiditetima.

14:00 U protekla 24 sata zabilježeno je 57 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutačno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 842.

Među njima su 93 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru četiri. Nema preminulih.

13:40 Iz stožera Karlovačke županije javljaju kako imaju još jednog pozitivnog. Riječ je o rezultatu ranijeg testiranja, dok jučer, kako kažu, nije bilo nijednog testiranja.  

13:31 U Sisačko-moslavačkoj županiji četiri su novozaražene osobe, javio je tamošnji stožer. Dvije su s područja grada Kutine, a dvije iz Petrinje. Poznat je izvor zaraze i svi su kontakti stavljeni u samoizolaciju.

13:23 Po izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije, dvije su osobe pozitivne na koronavirus, i to jedna s područja grada Splita i jedna s područja općine Klis. U samoizolaciji je 116 osoba.

12:49 Na području Zagrebačke županije u 24 sata šest je novooboljelih od koronavirusa, a dosad je u županiji evidentirana 181 oboljela osoba, podaci su Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

12:32 u Varaždinskoj županiji zabilježen je novi slučaj zaraze, a riječ je o muškoj osobi srednjih godina s blagom kliničkom slikom i poznatim izvorom zaraze, javlja lokalni Stožer civilne zaštite. Naglašavaju da je riječ o uvezenom slučaju.

Osobama s kojima je zaraženi bio u bliskom kontaktu određena je mjera samoizolacije, a pod tom je mjerom u Varaždinskoj županiji trenutačno ukupno 19 osoba.

11:42 Nema novooboljelih osoba na području Zadarske županije, a u samoizolaciji je 112 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 69 uzoraka i svi su negativni .

11:25 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije još su dvije osobe pozitivne na COVID-19. Riječ je o mlađoj ženskoj osobi iz Knina, koja je bila pod mjerama samoizolacije zbog kontakta s COVID pozitivnom osobom. Za drugu oboljelu osobu epidemiološki su izvidi u tijeku. Riječ je o ženskoj osobi srednje životne dobi iz Drniša koja je zdravstvena radnica u Domu zdravlja Drniš.

Trenutačno je 10 aktivnih slučajeva oboljenja na području te županije, svi imaju blaže kliničke simptome i nisu hospitalizirani.

11:13 U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar" provedeno je 328 testiranja na SARS-CoV-2, a u Gradu Zagrebu zabilježeno je 25 novozaraženih osoba, priopćeno je u nedjelju iz NZJZ-a.

Četrnaestero novooboljelih osoba čine kontakti ranije oboljelih, dvije su osobe povezane su s boravkom u noćnim klubovima, a za devet novooboljelih nije u potpunosti razjašnjen izvor zaraze.

11:05 Jučer tijekom popodneva, analizom brisova na COVID-19 u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije potvrđena je jedna pozitivna osoba.

Riječ je o državljaninu SAD-a koji je u Pulu došao poslovno te je trenutačno u samoizolaciji i radi se na njegovu povratku u matičnu državu.

10:45 U protekla 24 sata na koronavirus je u Osječko-baranjskoj županiji testirano 172 uzoraka, od kojih je sedam bilo pozitivno; šest iz Đakova i jedan iz Osijeka. Novooboljeli su kontakti ranije oboljelih osoba.

Na području Osječko-baranjske županije sada je ukupno 230 osoba pozitivno na koronavirus.

10:22 U Primorsko-goranskoj županiji četiri su novozaražene osobe. Tri su kontakti obitelj od zaražene osobe na vjenčanju u Zagrebu, za četvrtu osobu analiziraju se kontakti koji su svi u samoizolaciji. Novozaraženi imaju blage simptome. 

10:13 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata 10 je novih pozitivnih osoba na COVID-19 (tri osobe iz Vinkovaca, četiri iz Rokovaca i tri iz Vukovara).

10:10 U posljednja 24 sata u Ličko-senjskoj županiji jedna je novooboljela osoba od COVID-19. Riječ je o osobi s područja grada Otočca koja je bliski kontakt ranije oboljelih osoba. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih.

Ukupno je oboljelo 28 osoba od COVID-19, od čega je šest aktivnih slučajeva, 21 osoba izliječena te jedna osoba preminula. Jedna oboljela osoba nalazi se na liječenju u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, dok su ostali oboljeli dobrog općeg stanja te nemaju simptome bolesti.

8:55 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji do sada nema novozaraženih koronavirusom. Testirano je 28 osoba i svi nalazi su negativni.

Na području te županije i dalje su dvije osobe zaražene koronavirusom, dok se dvije osobe statistički vode kao zaražene pod Bjelovarsko-bilogorsku županiju, no one imaju samo prebivalište na području ove županije te nisu testirane i ne liječe se u toj županiji.

7:04 Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić izjavila je u subotu da je brine porast broja oboljelih u Hrvatskoj i u susjednim zemljama, dodavši međutim da se uz pridržavanje propisanih mjera situacija može držati pod kontrolom. "Među oboljelima u susjednim državama je puno hrvatskih državljana i zaraza je u Hrvatsku unesena većinom preko naših građana, državljana koji su bili u posjeti susjednim zemljama, a ne da su je donijeli ljudi koji žive tamo. Jako je važno da budu oprezniji da se ne kreću previše među rizičnim skupinama, kazala je Markotić u Dnevniku Nove TV.

6:50 U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 86 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj oboljelih u Hrvatskoj danas ukupno 798, priopćio je Nacionalni stožer civilne zaštite. Među njima je 85 pacijenata na bolničkom liječenju, od kojih su tri pacijenta na respiratoru, dok je jedna osoba umrla. U samoizolaciji su trenutačno 5272 osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 3094 osobe zaražene novim koronavirusom, od toga ih je 113 umrlo, a 2183 se oporavilo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene