Obavijesti Video Pretražite Navigacija
inspekcije traju od studenog

Više od 300 zaposlenika u zdravstvu u Italiji nije se cijepilo iako im je to obaveza: Policija zatvorila šest ambulanti i dvije ljekarne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska policija je, nakon niza kontrola diljem zemlje, otkrila više od 300 zaposlenika zdravstvenog sektora koji su kršili obvezu cijepljenja protiv koronavirusa, javlja u srijedu dpa.

 

Policija je uredu javnog tužitelja proslijedila imena 135 liječnika, farmaceuta i ostalog bolničkog osoblja, uključujući i medicinske sestre.

Policija je također zatvorila šest ambulanti i dvije ljekarne gdje su zaposlenici i dalje radili iako im je već ranije bio zabranjen rad.

Pročitajte i ovo Visoka smrtnost od Covida - 2 Više od 12.000 preminulih Hrvatska u vrhu po smrtnosti od korone, iz HUBOL-a oštro o Stožeru: "Velik dio krivice nosi politika i krizni stožer RH"

Inspekcije se provode od studenoga, a od tada je policija istražila oko 6600 ustanova i ostalih mjesta.

Talijanska vlada je još u travnju uvela obavezno cijepljenje za zdravstvene radnike, a u studenom je tu obvezu proširila na administrativno osoblje u zdravstvenim ustanovama.

Pročitajte i ovo Cjepivo protiv koronavirusa - 3 Utjecaj omikrona Prvi u svijetu počeli su s trećom dozom cjepiva, a sada najavljuju - četvrtu: Nudi se starijima od 60 i zdravstvenim djelatnicima

Od 15. prosinca zdravstvenom osoblju je potrebna i treća, tzv. booster doza cjepiva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene