Tanka je linija koja industriju koncerata zbog epidemije koronavirusa dijeli od provalije. U padu je trenutačno više od 80 posto.


O stanju u industriji na početku koncertne sezone reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica razgovarala je s Darkom Tučekom, predsjednikom Udruge glazbenih menadžera i organizatora.

Vezani članci Doktori s maskama, ilustracija Rad pod zaštitnim odijelima i maskama, bez života izvan posla. Tako žive liječnici i sestre zadnjih mjeseci. I mole: "Ne tražimo da svijet stane, ali malim ustupcima svi možemo pomoći" Janez Janša Janša u dramatičnom obraćanju najavio nove mjere: Zatvaraju se vrtići i hoteli, radit će samo trgovine koje prodaju nužne namirnice

„Ovo je vrijeme vrlo izazovno za biti dio grupacije u industriji događanja i biti menadžer i organizator, kao i glazbenik i običan djelatnik u industriji. Ovaj primjer koncerata u Muzeju suvremene umjetnosti pokazuje da bez obzira koliko smo se svi zajedno trudili da pokušamo dogovoriti putem Ministarstva, putem Hrvatske glazbene unije opće uvjete, da pokušamo u novonormalnim uvjetima koliko toliko funkcionirati, da naprosto još nismo svi dovoljno zreli, uključujući Inspektorat za kojeg mislim da nije napravio onako kako je trebao napraviti nadzor", smatra Tuček.

Kaže kako je na koncertu u MSU bilo je 700 ljudi u prostoru koji je po epidemiološkim mjerama mogao primiti 1000.

"Organizatori su napravili sve prema mjerama i preporukama, čak je bio i nadstandard da su na ulazu dijelili maske i upozoravali pojedince da se odgovorno ponašaju“, kaže Tuček.

Smatra da je organizatore nakon prvog puta trebalo upozoriti te da propuste sigurno na drugom i trećem koncertu ne bi ponovili, ali da je očito bila ideja „bolje nemojte svirati, pa će sve biti u redu“.

Industrija koncerata i događanja, kaže Tuček, trenutno je u padu nešto više od 80 posto.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr