Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na respiratoru 279 pacijenata

Veliki broj preminulih kod susjeda, od korone preminula rodilja: "Došla je u jako lošem stanju, pluća su joj bila razorena. Beba je na respiratoru"

Ilustracija: AFP
Ilustracija: AFP
Aktualno Galerija Ilustracija: AFP Ilustracija: AFP +0 Koronavirus: Arena Zagreb je prazna - 5 Galerija 1/2 >>
Postotak zaraženih u Srbiji i dalje je veći od 30 posto. U bolnici u Kragujevcu preminula je trudnica. Napravljen joj je carski rez, a beba je priključena na respirator.

U Srbiji je u posljednja 24 sata zabilježen 6401 novi slučaj zaraze. Preminulo je još 49 ljudi. Testirano je 21.119 osoba. Na respiratorima je 279 pacijenata.

To znači da je 30,3 posto testiranih pozitivno, javlja Nova.rs. 

U bolnici u Kragujevcu jutros je preminula rodilja (36). Beba je priključena na respirator. Trudnica je u ponedjeljak iz Kraljeva prebačena u bolnicu u Kragujevcu.

"Došla je u jako lošem stanju. Pluća su joj bila razorena. Bila je pozitivna na koronavirus i nakon pregleda, nakon pola sata, prebačena je u Kragujevac", izjavio je Zoran Mrvić, ravnatelj bolnice u Kraljevu. 

"Definitivno se kasno javila", kratko je rekao Mrvić za Kurir. 

"Teško je disala i odmah je priključena na respirator. Imala je simtome karakteristične za koronu. Odmah je napravljen carski rez, a trudnica je cijelo vrijeme bila na respiratoru. Jutros je preminula. Beba je sa lošim parametrima odmah priključena na respirator. U nešto boljem je stanju, ali je i dalje priključena na respirator. Pratimo njeno stanje", rekao je Slobodan Milisavljević, direktor UKC Kragujevac za Novu.rs. 

Podsjetimo, jučer je u Srbiji od ukupno 22.978 testiranih, njih 6.978 bilo pozitivno, dok je 51 osoba preminula.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene