Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koronakaos

Susjedi probili rekord novozaraženih, glavni epidemiolog: "Ili će se nešto učiniti ili prijeti novo zatvaranje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Srbiji je jučer zabilježeno 8467 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najviše u jednom danu od početka pandemije.

Gužve pred COVID ambulantama su ogromne, a pacijenti čekaju na hitni prijevoz, javlja b92, pišući kako u Beogradu vlada "koronakaos". Zdravstveni sustav je preopterećen.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

U bolnicama Zlatiborskog okruga trenutno je hospitaliziran 461 pacijent zbog koronavirusa, javlja Nova.rs. U užičkoj bolnici smještena su 162 pacijenta pozitivna na COVID. Direktor KBC Zemun Dragoš Stojanović rekao je za RTS da se u proteklih nekoliko dana u toj bolnici pregleda između 150 i 170 pacijenata, od kojih se 10 do 20 posto usmjerava na COVID bolnice. Povećanjem broja novozaraženih pritisak će rasti.

"COVID trijažni centar radi 24 sata, u zgradi je poliklinike koji smo izdvojili samo za tu namjenu kako bismo izašli u susret sve većem broju pacijenata koji se prijavljuju", kaže Stojanović, dodajući kako je 80 posto pacijenata necijepljeno.

U bolnici u Nišu samo su dva slobodna kreveta na intenzivnoj njezi.

Tanjug piše kako je noć za hitnu u Beogradu bila obilježena pacijentima pozitivnim na COVID. Do 6 sati čak su 21 put morali intervenirati zbog hitnih pacijenata i voziti ih u COVID bolnice. No veći broj njih čekalo je poslije 7 sati da budu prevezeni u COVID bolnicu u Kruševcu. 

Predškolske ustanove u Beogradu zbog jednog zaraženog djeteta u izolaciju vraćaju svu djecu iz vrtićkih grupa koja su bila u kontaktu, što ranije nije bio slučaj. To je razljutilo roditelje kojima nije jasno kako to da se ta mjera nije promjenjivala u prosincu, na vrhuncu trećeg vala.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Bernard Kon rekao je u utorak da postoje dvije mogućnosti za zemlju: ili će se nešto učiniti ili Srbiji prijeti novo zatvaranje.

U zemlji je jučer preminulo 45 osoba. Hospitalizirano je 6155 pacijenata, od kojih je 251 na respiratoru. Ovo je najveći broj novozaraženih u Srbiji otkako se pojavila pandemija, posljednji put je najveći broj iznosio 7999 novozaraženih, a to je bilo 1. prosinca 2020. godine.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene