Obavijesti Video Pretražite Navigacija
i bolovanja na provjeri

HZZO objasnio zašto šalje kontrolore obiteljskim liječnicima: Otkrili na što se pacijenti najviše žale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje reagirao je na poruke Koordinacije obiteljske medicine koja negoduje zbog slanja kontrolora obiteljskim liječnicima.

HZZO se oglasio priopćenjem na poruke Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM), koja se oglasila putem društvenih mreža negodujući zbog najave kontrolora u obavljanju redovnih kontrola u ugovornim ordinacijama primarne zdravstvene zaštite.

Pročitajte i ovo Liječnik, ilustracija brojne nepravilnosti Češljaju se lažna bolovanja: Kontrolori pregledali gotovo 30 tisuća kartona! Ilustracija Traže ispunu obećanja Koordinacija hrvatske obiteljske medicine odgovorila na tvrdnje HZZO-a: "U vrijeme digitalizacije ne vidimo razlog za papirnate doznake"

 

Diljem RH obiteljskim liječnicima ovih su se tjedana najavili kontrolori HZZO-a. Dok RH bilježi rekorde u broju...

Posted by Kohom Koordinacija Obiteljske Medicine on Tuesday, 27 October 2020

 

HZZO ističe da je i u vrijeme epidemije koronavirusa nastavio s provođenjem kontrola na način prilagođen trenutačnim uvjetima.

''HZZO zaprima sve učestalije prigovore osiguranih osoba na otežano ostvarivanje zdravstvene zaštite u ordinacijama izabranih doktora primarne zdravstvene zaštite zbog nemogućnosti uspostave kontakta s ordinacijama osobno ili putem telefona, te su stoga od početka epidemije kontrole radnog vremena ugovornih ordinacija učestalije radi osiguranja dostupnosti zdravstvene zaštite osiguranim osobama u potrebi'', objasnili su iz HZZO-a.

Dodaju da se provode i kontrole bolovanja, kao i u slučajevima saznanja za protupropisno postupanje, osobito ako bi to postupanje imalo za posljedicu uskratu prava na zdravstvenu zaštitu osiguranih osoba.

Imaju pritužbe pacijenata

''Provode se i kontrole u svim slučajevima kada je potrebno osigurati provođenje zdravstvene zaštite sukladno danim uputama Kriznog stožera i Ministarstva zdravstva, a sve kako bi se očuvalo funkcioniranje zdravstvenog sustava. Naime dobili smo pritužbe COVID pozitivnih pacijenta koje njihovi odabrani liječnici nisu kontaktirali kako bi im dali upute, kao ni njihove kontakte.

Neshvatljivo nam je da doktori iz KoHOM-a, koji su naši ugovorni partneri, prozivaju HZZO u ovim teškim vremenima zbog obavljanja svojeg redovnog posla, kojem je cilj da naše osigurane osobe ne bi bile zakinute u svojim pravima na zdravstvenu zaštitu. Treba napomenuti da svatko tko svoj posao radi sukladno potpisanom ugovoru ne treba se bojati nikakve kontrole'', zaključuju u priopćenju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene