Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Je li moguće?

HZJZ i HZZO smo pitali koliko je bilo pozitivnih građana na BAT testu: Pogledajte što su nam odgovorili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko je ljudi testirano brzim antigenskim testovima (BAT) tijekom posljednja 24 sata? Koliko ih je bilo pozitivno? Kad će biti poznati podaci testiranja građana BAT-om? Pitanja su to koja smo postavili Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo i Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje. Pogledajte što su nam odgovorili.

Na PCR testiranje čeka se danima, pa sve više građana i liječnika poseže za BAT testiranjem kako bi se utvrdilo je li osoba zaražena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bez povremenih nestašica Šefica farmaceutske komore najavila da nam stižu stotine tisuća brzih testova: "Imat ćemo zalihe za nekoliko tjedana" Slika nije dostupna HZJZ odgovorio Brojke koje pružaju potpuniju sliku: Doznali smo koliko je pozitivnih građana na BAT testiranju

Najavljeno je kako će pozitivan BAT test značiti da je osoba vjerojatno zaražena koronavirusom, pa dodatno PCR testiranje više nije potrebno.

HZJZ i HZZO smo pitali koliko je građana testirano BAT-om u posljednja 24 sata i koliko ih je bilo pozitivno na tom testiranju te kada će početi slati i konkretne podatke o tim brojkama, s obzirom na to da struka ponavlja kako su brojevi novozaraženih i aktivnih slučajeva veći nego što to pokazuju PCR testiranja.

Iz HZJZ-a su nam nakon nekoliko sati od poslanog upita odgovorili da te podatke nemaju.

"Odgovore na ova pitanja možda ima HZZO jer se sve njima prijavljuje na platformu. Mi nemamo u to uvida", stoji u odgovoru HZJZ-a.

HZZO u svojem je odgovoru bio puno brži. Za desetak minuta su nam poručili da se obratimo - HZJZ-u.

"Za postavljeni upit upućujemo Vas na Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ)", napisali su kratko u odgovoru iz HZZO-a.

Iz ovih odgovora može se zaključiti da oni koji provode testiranja i brinu o testiranju - nemaju podatke o rezultatima. Pitanje je - tko bi ih trebao imati? Neslužbeno se doznaje da je BAT-om danas zabilježeno 2428 novih slučajeva.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u četvrtak je u Dnevniku Nove TV otkrio da je na brzom antigenskom testu u posljednja 24 sata bilo pozitivno oko 1900 testiranih građana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene