Od pojave prvog slučaja koronavirusa u Hrvatskoj 25. veljače, jučerašnji dan bio je najgori do sada - zabilježeno je čak 140 novozaraženih u Hrvatskoj. Nacionalni stožer u nedjelju je objavio kako je u Hrvatskoj novih 50 slučajeva.


* Ukupno potvrđena 3722 slučaja zaraze u Hrvatskoj

* Preminulo 119 ljudi

* Dosad se 2486 osoba oporavilo

20:35 Iz karlovačkog stožera javili su se s novim priopćenjem. Čekalo se na nalaze 14 briseva iz Ogulina. Svi su došli negativni. Negativno je i sedam nalaza iz Karlovca.  

Vezani članci Testiranje na koronavirus, Split Danas imamo manje od 50 novih slučajeva. U jednoj županiji testirali više od 2000 ljudi - svi su negativni na koronu Koronavirus, ilustracija U Hrvatskoj je 298 novih slučajeva koronavirusa: Polako rastu brojevi na sjeveru zemlje, dok se u nekim dalmatinskim županijama smanjuju

"No HZZJ nam je dostavio informaciju o jednoj pozitivnoj muškoj osobi iz Duga Rese. Osoba se zadnja tri tjedna liječila u zdravstvenoj ustanovi izvan Karlovačke županije te se i dalje nalazi izvan županije. Zbog prijavljenog boravišta u Duga Resi, osoba će se voditi kao oboljela iz Karlovačke županije", objavili su. 

14:02 Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je da je u Hrvatskoj u posljednja 24 sata potvrđeno 50 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Broj trenutačno aktivnih slučajeva ukupno je 1117. Među njima su 132 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 3 pacijenta. Jedna osoba je preminula.

U samoizolaciji je trenutno 4861 osoba. Do danas je ukupno testirano 93 571 osoba, od toga 763 u posljednja 24 sata.

13:37 U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19. Osoba je s područja grada Kutine te je bila u samoizolaciji i nije ostvarila kontakte, izvijestio je Stožer SMŽ.

13:12 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. U Dubrovniku su izliječene tri osobe, a ukupno je hospitalizirano 5 osoba u OB Dubrovnik. Od početka pandemije na analizu je poslano 4613 uzoraka.

U samoizolaciji se nalazi 147 osoba, a u posljednja 24 sata utvrđeno je jedno kršenje mjere samoizlacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 40 slučaja kršenja samoizolacije.

12:37 U Šibensko-kninskoj županiji dvije su novooboljele osobe. Riječ je o jednoj muškoj osobi srednje životne dobi i jednoj mlađoj ženskoj osobi, oboje s prebivalištem u Kistanjama. U tijeku je epidemiološka obrada za ta dva slučaja. 

U posljednja 24 sata uzet je 21 uzorak, a testirano ih je devet. 

12:27 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava kako na području županije nema zabilježenih novih slučajeva bolesti COVID-19 te kako je zdravstveno i epidemiološko stanje stabilno.

Svi do sada pristigli uzorci izuzeti iz opće populacije u posljednja 24 sata su negativni čime je Koprivničko-križevačka županija i dalje jedina u Hrvatskoj bez novih slučajeva i aktivnog pozitiviteta na koronavirus. Od početka epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je 99 slučajeva oboljenja.

11:47 Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 115 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije 5 je novooboljelih osoba i to 2 iz Splita, 1 sa Šolte, 1 iz Baške Vode i 1 iz Muća.

Od ukupnog broja danas novooboljelih osoba troje su kontakti prethodno oboljelih dok se dvije osobe epidemiološki obrađuju.
559 osoba nalazi se u samoizolaciji. Četiri osobe nalaze se na bolničkom liječenju u KBC-u Split.

10:47 Jedna od jučer oboljelih osoba u Karlovačkoj županiji je djelatnik bolnice u Ogulinu. Riječ je o nezdravstvenom djelatniku, a poduzete su sve nužne mjere kako bi se zaštitila bolnica i pacijenti. Kontakti oboljele osobe evidentirani su i stavljeni pod mjere samoizolacije te bolnica i dalje normalno funkcionira.

Danas će se obaviti protuepidemijska dezinfekcija prostora.

10:45 Na području Zadarske županije tri su novooboljele osobe, a ukupno je 46 oboljelih osoba.

Na COVID odjelu hospitalizirano je 5 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 155 uzoraka, a u samoizolaciji su 523 osobe.

10:37 Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata evidentirana je 1 osoba pozitivna na koronavirus (Krapinske Toplice).

Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko-zagorske županije je 9. U samoizolaciji se nalazi 49 osoba. U protekla 24 sata testirano je 46 uzoraka, od kojih je 31 negativan, 1 nalaz je pozitivan, dok se za 14 uzoraka čekaju rezultati.

10:22 U Gradu Zagrebu u posljednja 24 sata potvrđena su 24 nova slučaja zaraze koronavirusom, potvrdio je za DNEVNIK.hr Zvonimir Šostar, ravnatelj NZJZ Andrija Štampar. 

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' provedeno je 216 testiranja na SARS-CoV-2. Za 78 osoba određena je mjera samoizolacije.

Od 24 novooboljele osobe od koronavirusa, njih 11 su kontakti prethodno oboljelih osoba, šest je osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, jedna je osoba izložena u noćnom klubu, jedna je osoba doputovala iz Njemačke, a ostali su izloženi na različitim događanjima.

Trenutno je u Gradu Zagrebu 387 aktivnih slučajeva i 946 aktivnih samoizolacija.

10:05 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 7 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (4 osobe iz Ivankova, 1 iz Bobote, 1 iz Trpinje i 1 iz Vukovara).

Trenutno su u županiji 4 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirane su 94 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 3313.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 306 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji su pozitivna 2 zdravstvena radnika (2 medicinske sestre/tehničara).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 45 radnika (8 liječnika, 31 medicinska sestra/tehničar, 1 drugi zdravstveni radnik i 5 nezdravstvenih radnika).

9:58 Tijekom protekla 24 sata, uzorkovanjem na terenu i u Općoj bolnici Pula, uzeto je 211 uzoraka briseva. Ispitivanjem u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, potvrđeno je 16 pozitivnih slučajeva na području Istarske županije.

Kod 3 osobe radi se o kontaktu s već pozitivnom osobom.

Dvije osobe pregledane su u OHBP Opće bolnice Pula radi osnovne bolesti te je protokolarnom obradom potvrđen pozitivan bris na COVID-19.

Epidemiološka obrada je u tijeku, kao i dekontaminacija prostora. Zdravstvene usluge u Općoj bolnici Pula pružaju se redovno.

U Domu za starije i nemoćne osobe "Atilio Gamboc" u Umagu, potvrđeno je 11 pozitivnih briseva, od čega su 6 štićenika i 5 djelatnika. Provode se sve protuepidemijske mjere i obavljaju dodatna uzorkovanja, izvijestio je Stožer Istarske županije. 

 

Testiranje na koronavirus
Dom za starije i nemoćne Atilio Gamboc u Umagu Foto: dom-umag.hr

9:51 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novozaraženih osoba koronavirusom.

U protekla 24 sata stiglo je 18 negativnih nalaza osoba koje su bile testirane na koronavirus s područja županije.

9:45 Na području Primorsko-goranske županije jedna je novozaražena osoba. Riječ je o kontaktu već ranije oboljele osobe te se nalazi na kućnom liječenju. 

9:22 Na području Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata obrađeno je 110 uzoraka od kojih su tri bila pozitivna na koronavirus, i to za dvije osobe iz Đakova i jednu iz Silaša (Općina Šodolovci). Na području županije ukupno su na koronavirus pozitivne 332 osobe. U subotu je u ovoj županiji prijavljeno čak 50 novih slučajeva.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek hospitalizirano je 27 pacijenata, s tim da su dva na respiratoru.

Samoizolacija je jučer određena za 40 osoba koje su bile kontakti oboljelih, a pod tom mjerom je ukupno 540 osoba.

Policija je dobila jednu dojavu građana o kršenju mjere samoizolacije (u Osijeku), što se pokazalo točnim, a u 26 samoinicijativnih provjera nije utvrdila ni jedno kršenje te mjere.

7:52 Iz stožera Karlovačke županije u nedjelju navečer objavili su da su pristigli novi nalazi te da imaju još dvoje novozaraženih iz Ogulina.

7:48 Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je u subotu rekordan broj novozaraženih od početka epidemije koronavirusa - čak je 140 novooboljelih. Jedna je osoba preminula. 

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 3672 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 118 preminulo, a 2466 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 4756 osoba.