Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kome se javiti

Bolesni ste, a niste u mjestu prebivališta, u kojem imate svog liječnika? Evo gdje možete potražiti pomoć

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani koji se u jeku epidemije koronavirusa nalaze u mjestu u kojem nemaju liječnika primarne zdravstvene zaštite, u slučaju da se razbole pomoć mogu zatražiti u najbližoj ordinaciji opće medicine koja ima ugovor s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje.

Brojni građani u jeku epidemije koronavirusa i snažnih potresa koji su proteklog tjedna pogodili područje Zagreba napustili su svoje domove i otišli u druge gradove.

Pročitajte i ovo Šteta od potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu - 3 GRAD DAO ROK Odzvonilo parkiranju na trgovima, u parkovima i na javnim zelenim površinama u Zagrebu Škola, ilustracija Od 11. svibnja Objavljen plan preseljenja učenika iz škola oštećenih u potresu, neki detalji povratka djece još uvijek nejasni

Mnogi se pitaju kome se mogu javiti i zatražiti pomoć u zdravstvenim stanjima koja nisu hitna, a zbog zabrane kretanja ne mogu se vratiti u mjesta u kojima imaju svog liječnika obiteljske medicine.

Iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje kažu da ''sve osigurane osobe Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, koje se zateknu izvan mjesta prebivališta, imaju pravo na neodgodivu zdravstvenu zaštitu u najbližoj ordinaciji primarne zdravstvene zaštite koja ima sklopljen ugovor s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje''.

Napominju da je provođenje primarne zdravstvene zaštite osiguranih osoba izvan mjesta prebivališta Zavod regulirao prije nekoliko godina kako bi osiguranici i za vrijeme turističke sezone izvan mjesta prebivališta mogle biti zdravstveno zbrinute na teret obveznog zdravstvenog osiguranja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene