Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POVRATAK RADNIKA

Đuro Đaković montaža sljedeći tjedan vraća radnike u Hrvatsku: Iz Švedske stiže njih 20, a šestero ih zasad ostaje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povratak 20 od 26 radnika Đuro Đaković Montaže u Hrvatsku s gradilišta u Švedskoj očekuje se sljedećeg tjedna, a u toj zemlji ostaje šest radnika od kojih četiri imaju simptome zaraze, potvrdio je načelnik Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković.

Kako je rekao Stjepan Bošnjaković, načelnik Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije, u Švedskoj ostaju četiri radnika koji imaju simptome koji ukazuju na moguću zarazu covidom i dva radnika u slučaju da im pomognu

Pročitajte i ovo Studenti voze tramvaje u Nuernbergu - 2 Problem u Njemačkoj Zbog manjka radne snage, traže studente da voze tramvaje: ''Moramo istražiti sve mogućnosti'' Blokada luke u Trstu kazne do 1500 eura Prosvjedi u Italiji zbog uvođenja COVID propusnica: "Bilo bi mi draže da je vlada uvela obvezno cijepljenje"

Gradilište spalionice smeća na kojoj su radnici ĐĐ Montaže radili zatvara se 19. ili 20 svibnja.

"U stalnom smo kontaktu s njihovim poslodavcem. Tvrtka je osigurala pet kombija kojima bi se ta skupina od 20 radnika trebala vratiti u Hrvatsku. U kombijima će radnici biti raspoređeni u skupinama kako su i inače dijelili sobe u Švedskoj", kaže Bošnjaković.

Uz koordinaciju s poslodavcem oko povratka radnika iz Švedske, Stožer CZ Brodsko-posavske županije provodi i pripreme za prihvat skupine u Hrvatskoj.

"Svi radnici koji su ostali na Montažinom gradilištu su iz Brodsko-posavske županije. Po povratku, s ciljem sprečavanja širenja zaraze bit će im izdano epidemiološko rješenje o samoizolaciji. Kako bi izbjegli prenošenje virusa na ukućane bit će smješteni u karantenski objekt. Svi će biti testirani i u karanteni 14 dana", rekao je Bošnjaković.

U Hrvatsku se već vratila jedna skupina od 20 radnika s Montažing gradilišta u Švedskoj. Za njih devet zasad je potvrđeno da su pozitivni na koronavirus, a zaraza je potvrđena i kod šest članova njihovih obitelji.

Ta je skupina je u Hrvatsku stigla zrakoplovom iz Frankfurta. Na letu je bilo i drugih putnika i nije bilo moguće utvrditi izvor njihove zaraze.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene