Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Građani preuzimaju odgovornost''

Capak o pritužbama da na letu iz Frankfurta nije bilo slobodnih mjesta: ''To je pitanje za avioprijevoznika. Mi nismo nadzorno tijelo''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak objasnio je kakva je procedura oko povratka 20-ak radnika Đure Đakova koji bi se u Hrvatsku idućeg tjedna trebali vratiti iz Švedske. Komentirao je i izjave putnika da na letu iz Frankfurta nije bio osiguran razmak između njih.

Početkom svibnja iz Frankfurta se zrakoplovom vratilo 74 putnika. Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak je komentirao pritužbe dijela putnika s tog leta koji su požalili da nije bio osiguran razmak između ljudi te da osoblje u zrakoplovu nije upozoravalo one koji nisu nosili zaštitne maske. Capak je rekao da pitanje o tome treba postaviti avioprijevozniku.

Pročitajte i ovo Krunoslav Capak u Dnevniku Nove TV - 2 o strategiji i novim mjerama Capak za Dnevnik Nove TV: "Nećemo smanjivati vrijeme izolacije, ali ćemo produžiti rok trajanja imuniteta nakon COVID-19" Slika nije dostupna Nove mjere U kafićima će uskoro dežurati COVID redari, ali nije baš jasno što će točno raditi: "Bit će otkaza i zatvaranja..."

''Mi smo dali vrlo precizne upute koje smo prije toga komunicirali s jednim našim prijevoznikom. Oni su tada već imali propisane svoje standardne operativne postupke koje su preuzeli od međunarodnog udruženja zračnih prijevoznika i njihove su upute bile vrlo slične našima. Mi smo to sve propisali, a jesu li se oni toga pridržavali – mi nismo nadzorno tijelo'', poručio je Capak.

Je li prazno mjesto među putnicima obvezno?

Na pitanje je li obveza ili preporuka da u zrakoplovu mora biti jedno mjesto prazno između putnika, Capak je rekao da se sve bazira na preporukama.

''Mi nismo propisali obvezu nošenja maske, ali naši rezultati dokazuju da smo senzibilizirali građane na to koje su situacije u kojima se preporuča nositi masku. Građani preuzimaju odgovornost na sebe kada će masku nositi'', rekao je Krunoslav Capak.

O povratku radnika iz Švedske

Na letu iz Frankfurta bio je i dio radnika Đure Đakovića koji su otišli na privremeni rad u Švedsku. Idućeg tjedna očekuje se povratak još njih 20-ak koje je ta zemlja odbila testirati na koronavirus, a nekoliko radnika koji imaju određene simptome ostat će u Švedskoj. Capak je rekao da nema nikakvog jamstva da netko od tih radnika nije zaražen.

''Dogovorena je socijalna distanca i zaštitne mjere. Nitko ne može dati stopostotnu garanciju, ali s epidemiološke strane je poduzeto sve da se bolest ne prenese tijekom transporta. Organizirat ćemo povratak po principu kao što smo radili repatrijaciju. Dakle, dočekat će ih se na granici, uzet će im se bris i propisati mjere'', rekao je Capak.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene