Evakuacija korisnika Doma za starije i nemoćne
Evakuacija korisnika Doma za starije i nemoćne Foto: Milan Sabic/Pixsell

Djelatnici Doma za starije i nemoćne osobe iz Splita u priopćenju poručuju da za ravnatelja imaju samo riječi hvale te da su poduzeli sve mjere.


Djelatnici Doma za starije u Splitu oglasili su se priopćenjem u kojem poručuju da podržavaju ravnatelja te osuđuju one koji, kako kažu, žele naštetiti njemu i Domu. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Vezani članci Justin Trudeau Razotkriven užas u kanadskim domovima za starije: Pacijenti ostavljani u fekalijama, sobe pune žohara i mrava Koronavirus u Rusiji Crni rekord u Rusiji: Od jučer umrle 174 oboljele osobe, broj smrtnih slučajeva narastao na 3800

''Nadali smo se da ćemo u ovoj pandemiji postati bolji ljudi i kolege, što neki i jesu. Napadati nekoga koji je revno prihvatio brigu od više od 750 korisnika i 300 djelatnika na tri lokacije, nije ljudski. U ovoj situaciji kada su mnogi životi naših korisnika ugroženi, koristi se za političko prepucavanje stranaka i osuđivanja prvog čovjeka Doma, za kojeg djelatnici i korisnici imaju samo riječi hvale.

Svi smo se nadali da će ova ugroza zaobići naš Dom jer smo pravovremeno poduzeli temeljite mjere zaštite protiv COVID-19. Bojali smo se talijanskog scenarija te smo mi mjere poduzeli po nalogu ravnatelja i prije dobivenih uputa od nadležnih situacija jer smo svjesni osjetljivosti populacije za koju smo odgovorni.

Mi kao djelatnici jednoglasno podržavamo našeg ravnatelja IVANA ŠKARIČIĆA jer smo svjedoci poduzetih mjera i njegova predanog rada i zalaganja. Osuđujemo sve one koji namjerno žele naštetiti njemu i ovoj ustanovi'', navode u priopćenju.