COVID bolnica u Areni
COVID bolnica u Areni Foto: Emica Elvedji/Pixsell

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u četvrtak kako je prostor Arene Zagreb aktiviran, mobiliziran i opremljen za smještaj oboljelih od koronavirusa, a nakon procjene Ministarstva zdravstva ondje će biti smješteni bolesnici u posljednjoj fazi ozdravljenja.


"Arena je aktivirana, mobilizirana, opremljena, kada će se ona staviti u operativnu funkciju to je procjena zdravstvene struke i Ministarstva zdravstva. Ona je predviđena za bolesnike u fazi nakon što prođu najteže razdoblje bolesti. Kada će to biti to ćemo vidjeti, ali znam da se razmišlja o tome da to može krenuti i uskoro", rekao je Božinović na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljene nove mjere protiv širenja koronavirusa.

Dodao je da će ondje biti smješteni pacijenti iz bolnica koji još nisu za potpuni otpust kući te prije toga moraju još određeno vrijeme provesti pod liječničkim nadzorom.

Strože mjere i za Advent

Također je potvrdio da se strože mjere odnose i na zagrebački Advent, tj. odredba o obustavi gospodarskih sajmova gdje se prodaju i izlažu proizvodi.

Božinović je rekao kako županije u načelu mogu donijeti dodatne mjere, međutim samo one koje su oštrije od onih koje donosi Nacionalni stožer.

Ilustracija Hrvatska ulazi u mali lockdown! Zatvaraju se kafići i restorani, nema vjenčanja, adventa, teretana: ''Razmišljamo i o kaznama''

Istaknuo je da su sve hrvatske županije u "crvenoj zoni", a razlike u incidenciji zaraze vrlo se brzo mijenjaju od županije do županije.