Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Dobar smo posao napravili''

Divjak objavila poruku maturantima: ''Svi ćemo vam reći da smo imali ovakve izazove. Međutim, u pravu ste, ova situacija je posebna''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica Blaženka Divjak uputila je maturantima poruku putem Facebooka. Zahvalila je roditeljima na povjerenju koje su tijekom održavanja nastave na daljinu iskazali učiteljima, a maturantima poručila - budućnost je u vašim rukama.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak na Facebooku je objavila poruku učenicima i maturantima kojima je poručila da nitko ne može tvrditi da ova nastavna godina nije bila puna izazova kakve nitko još dosad nije doživio.

Pročitajte i ovo Gordana Buljan Flander Državna matura Buljan Flander: "I naši maturanti zaslužuju zahvalu što su živote stavili na čekanje" Slika nije dostupna razumije teškoće i izazove Ministrica Blaženka Divjak otkrila veliku novost za polaganje državne mature: ''Želim vam svima da se dobro pripremite''

''Dobar smo posao dosad napravili, svi zajedno. Znam da ste ponekad imali osjećaj da se od vas očekuje strpljenje i prilagodbe koje nadilazi vaša iskustva i ono čemu vas se dosad učilo, odricanja na koja niste spremni. Sudjelovati u nastavi na daljinu, ''održati'' virtualnu maturalnu večeru, odgoditi maturalac za neko bolje vrijeme, preskočiti norijadu (za sada), pripremati se za maturu uz dosta samostalnog učenja, čekati kad će konačno ti datumi…'', napisala je ministrica. 

Drage maturantice i maturati, drage učenice i učenici, nitko ne može tvrditi da ova godina nije bila neobična, puna...

Posted by Blaženka Divjak on Sunday, May 10, 2020

Zahvalila je roditeljima koji su iskazali povjerenje u obrazovni sustav i nastavnike. ''Kao što sada trebamo prepoznati i pohvaliti učitelje i ravnatelje koji će otvoriti škole za najmlađe učenike i tako dati svoj obol izlasku iz ove krize'', kaže Divjak.

Podsjetila je da se idućeg tjedna piše probni online esej iz hrvatskoj jezika kako bi se učenici ''malo uhodali'' i provjerili svoje znanje.

''Svi ćemo vam reći da smo i mi imali ovakve velike ispite i izazove. Međutim, u pravu ste, ova situacija je posebna, pa se nemojte ustručavati tražiti pomoć od svojih nastavnika, roditelja i prijatelja. Na kraju želim vam užitak učenja i motivaciju za svladavanje izazova. Očekujte i tražite od svih nas da radimo svoj posao dobro, ali i sami uložite rad, kreativnost i energiju u svoju budućnost. Jer budućnost je u vašim rukama'', poručila je Blaženka Divjak ovogodišnjim maturantima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene