Obavijesti Video Pretražite Navigacija
razumije teškoće i izazove

Ministrica Blaženka Divjak otkrila veliku novost za polaganje državne mature: ''Želim vam svima da se dobro pripremite''

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak poslala je maturantima novu poruku i poručila da je svjesna izazova i teškoća s kojima se susreću. Otkrila je i veliku novost za polaganje završnih ispita.

''Drage maturantice i maturanti, svjesni smo izazova i teškoća s kojima se susrećete u posljednjoj etapi vašeg školovanja, vi i vaši nastavnici'', poručila je na svom profilu na Facebooku ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna najavila izmjene zakona Kad će matura? Ministrica Divjak objavila koji su najizgledniji termini za polaganje obaveznih predmeta Slika nije dostupna uoči videokonferencije Divjak otkrila koji je prvi scenarij polaganja mature: ''Svi dijelimo iste brige''

Poslala je pismo Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja u kojem navodi da se gradivo drugog polugodišta 4. razreda za obvezne predmete neće nalaziti u ispitima državne mature.

''Da ponovimo, ispiti državne mature za obvezne predmete održat će se u vremenu od 8. do 29. lipnja, a u tom periodu održat će se i esej iz Hrvatskog jezika. Umjesto eseja iz Hrvatskog jezika koji je bio predviđen za sredinu svibnja, održat će se online probni esej kako biste dobili povratnu informaciju o svojoj spremnosti za taj dio ispita iz Hrvatskog jezika'', rekla je ministrica.

Poželjela je svima da se dobro pripreme za državnu maturu, i obećala da će im i dalje u tom postupku davati punu podršku.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene