Milan Bandić
Milan Bandić Foto: Screenshot

Milan Bandić najavio je kako se planira otvorenje tzv. drive-in trgovine na Zelenoj tržnici.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je predstavio uslugu Online Tržnice grada Zagreba. Riječ je o virtualnoj tržnici na kojoj će svoje proizvode nuditi obiteljska poljoprivredna gospodarstva i obrtnici s područja Zagreba i okolice.

Vezani članci Koronavirus u Švedskoj - 2 Raste broj zaraženih, ali Švedska ublažava mjere zabrane putovanja: ''To ne znači da se život vraća u normalu'' Krunoslav Capak - 1 Tko ga prepoznaje? Na fotografiji od prije 15 godina je stručnjak kojeg danas cijela Hrvatska zna

"Cilj te platforme koja će povezati proizvođače i kupce jest promicati upravo lokalne proizvođače jer na njihovo poslovanje izravno utječu mjere ograničenja uzrokovane epidemijom koronavirusa", najavili su iz Grada.

Na konferenciji je održana i "prezentacija" kako eTržnice funkcioniraju. Ana Ćosić Pajurin iz Sektora za internetsku komunikaciju, promotivne aktivnosti i vizualni identitet Grada Zagreba "obavila je" online narudžbu, a nakon toga se košarica puna povrća čudom pojavila na stolu u dvorani.  

Bandić se potom prošetao nekoliko metara do drugog stola i preuzeo košaru koju je jedan od njegovih suradnika odmah okrenuo prema kameri kako bi se vidjelo ime OPG-a. 

Gradonačelnik Bandić kazao je i kako je prije dva dana preuzeo vodstvo Stožera za civilnu zaštitu grada Zagreba te najavio da će pokušati otvoriti drive-in trgovinu na Zelenoj tržnici.

"Bit će to kao u McDonald'su", rekao je i dodao kako se nada da će "što prije vidjeti svoje kumice na Dolcu".

Kako funkcioniraju Online Tržnice, provjerite ovdje.