Magnet, ilustracija
Magnet, ilustracija Foto: Afp

Istraživač sa Sveučilišta u Melburneu završio je u bolnici jer su mu četiri magneta zapela u nosu dok je pokušavao izumiti ogrlicu koja će spriječiti ljude da se diraju po licu tijekom epidemije koronavirusa.


Daniel Reardon je astrofizičar koji nema iskustva u izradi naprava, ali dosada u izolaciji i sva potrebana oprema koju ima kod kuće motivirali su ga da pokuša napraviti ogrlicu i pripadajuću narukvicu od magneta koja će aktivirati alarm ako se onaj koji ih nosi pokuša dirati po licu. Umjesto onoga što je želio, izumio je potpunu suprotnost.

Vezani članci Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ-a Splitsko-dalmatinska županija danas bilježi rekord, Željka Karin poručila: "Da se svi testiraju, broj zaraženih bio bi mnogo veći, sigurno pet puta" Andrej Plenković i Josip Aladrović Plenković predstavio mjere za očuvanje radnih mjesta: "Uvodimo još kraće radno vrijeme, raste potpora za radnike. Iznos će ovisiti i o padu prometa"

"Slučajno sam izumio ogrlicu koja zuji sve dok joj ne približite ruku na kojoj je narukvica", rekao je Reardon, prenosi The Guardian.

No to nije utažilo njegovu dosadu pa se nastavio igrati magnetima. Prvo ih je prikopčao na uho, a onda i u nosnice. Dva magneta stavio je u nosnice, druga dva s vanjske strane. Kad je maknuo magnete s vanjske strane, dva preostala u njegovom nosu su se spojila. Zatim je pokušao s druga dva magneta ukloniti ove koji su zapeli.

"Nakon što sam se borio 20 minuta, išao sam guglati i otkrio da je 11-godišnjak imao isti problem. Rješenje je u još magneta koje treba staviti s vanjske strane da nadjačaju privlačnu silu ova dva u nosu", rekao je Reardon koji je pokušao povlačenjem izvuči magnete iz nosa, ali su mu se izmaknuli pa su sva četiri završila u njegovom nosu.

"Tada sam ostao bez magneta. Pokušao sam ih izvuči pincetom, ali se i ona namagnetizirala i 'zalijepila' za magnete. Tad me već počelo i boljeti", ispričao je znanstvenik.

Partnerica koja radi u bolnici mu se smijala i odlučila ga odvesti u bolnicu u kojoj radi kako bi mu se mogli smijati i svi njezini kolege. Ocijenili su da je to ozljeda uzrokovana dosadom u samoizolaciji.

"Liječnici su uspjeli izvući tri magneta, a četvrti mi je pao u grlo. Srećom uspio sam ga iskašljati. Nije potrebno isticati, ali više se neću igrati s magnetima", zaključio je 27-godišnji astrofizičar.