Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NE ŽELI O IMENIMA

Drama na konferenciji Stožera, Markotić priznala da je cijepila majku pa uzvratila: "Bar jedan među vama novinarima cijepio se preko reda!"

Alemka Markotić priznala je danas da je svoju majku cijepila viškom Pfizerova cjepiva u Klinici za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević''. Novinarima koji su joj postavljali pitanja o tome uzvratila je da se i netko među njima cijepio preko reda.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' i članica Nacionalnog stožera Alemka Markotić priznala je na konferenciji za medije da se u Klinici cijepila i njezina majka, i to od viška Pfizerova cjepiva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bidenova administracija Pozvat će građane da se docijepe protiv korone: Moderna, Novavax i Pfizer stvorili nove verzije cjepiva Alemka Markotić Komentirala i treću dozu Markotić otkrila što misli o jednoj od teorija o cijepljenju: "To je potpuna neistina kojom se plaše mladi ljudi." Pohvalila se i novom funkcijom…

''U Klinici su se cijepili svi djelatnici i od viška su se cijepili stariji ljudi stariji od 65 s kroničnim bolestima. Moja majka mi je dala odobrenje, nikakve druge informacije ne mogu davati o drugima... Ona ima 84 i pol godine. Ima više kroničnih dijagnoza, a od toga najmanje dvije usko vezane uz ozbiljne komplikacije od COVID-a. Imala je nedavno i operaciju. Prema tome, ne vidim tu zašto se ona ne bi smjela cijepiti iako je moja majka'', rekla je. Novinar joj je na to kazao da i u njegovoj obitelji ima onkološkog bolesnika, no nitko ga nije zvao na cijepljenje.

Markotić je dodala da nitko nije rekao da se ne mogu cijepiti starije osobe koje nisu u domovima za starije i nemoćne.

"Nijedna osoba koja nije imala indikaciju nije se cijepila. Nigdje ne piše da se niti jedna starija osoba ne smije cijepiti ako nije u domu. Nigdje ne piše da se zdravstveni djelatnik mora cijepiti na određenom mjestu", rekla je.

Na pitanje po kojem se to kriteriju cijepilo njezinu majku, kaže da su kriteriji već poznati.

''Nije donesen kriterij po kojem piše po kojemu se redu smije cijepiti moja majka. Ako bih ja sad htjela pitati vas i vaše redakcije, koliko ste puta prekršili mjere zovući i mene i moje kolege tražeći uslugu za sebe i svoje bližnje… U Kliniku su mogli doći i vaši roditelji i moja majka'', ustvrdila je.

Na pitanje hoće li dati ostavku, oštro je uzvratila:

"Barem jedno od vas koji sad tu sjedite se cijepilo prije reda, ali moje je pravo da ne iznosim imena. Odgovarat ću svojoj Klinici. Iznad mene postoje oni koji trebaju voditi računa o tome je li moja klinika u redu i njima ću odgovarati. Molim vas, kad ovako javno radite linč koristeći nečijeg roditelja, morate znati kako to izgleda kad vam netko drugi uputi slično pitanje", rekla je Markotić. Na ponovljeno pitanje o kome je riječ, odgovorila je da je njezino pravo da ne odaje ime.

Epidemiolog Bernard Kaić rekao je da će gospodina onkološkog bolesnika kojemu rečeno da za njega nema cjepiva cijepiti ''odmah u ponedjeljak preko reda''.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene