Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stop organiziranom kamatarenju

Udruga Blokirani predstavila kandidate za euroizbore: "Želimo zaustaviti 9 milijuna doživotnih ovršnih postupaka"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga Blokirani je u subotu u Zagrebu predstavila svoju listu kandidata za euroizbore, a nositeljica liste Miriam Kervatin istaknula je da njihova pobjeda na izborima znači imati instrument u ruci kako prisiliti Vladu i Sabor da implementiraju u hrvatsko zakonodavstvo presude Europskih sudova.

"To u kontekstu Ovršnog zakona znači zaustaviti organizirano kamatarenje koja FINA provodi nad građanima, zaustaviti devet milijuna doživotnih ovršnih postupaka", kazala je Miriam Kervatin na predstavljanju u Europskom domu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PREŽIVLJAVANJE, A NE ŽIVOT Otvoreno pismo Andreju Plenkoviću: ''240.000 građana ima blokirane račune, a Vlada ih je zaboravila'' Povrat poreza (Dnevnik.hr) Većina isplata u svibnju Uskoro počinju isplate povrata poreza, mladima stižu najveći iznosi: Doznajemo što će biti s blokiranima

Dodala je da to znači i da više nema državnog kamatarenja obrtnika koji je ugasio posao te otimanja njegove privatne imovine, oduzimanja imovine OPG-ovcima kojima je država dužna, blokade računa siromašnima, osobito ne radnicima koji su ostali bez posla ili umirovljenicima koji nemaju dovoljno ni za hranu.

"Nema više oduzimanja jedinog doma u ime nelegalnih kreditora iz Austrije kao niti blokade jamaca ili sudužnika jer njih europsko zakonodavstvo ne poznaje. Nema više samoposluge sa privatnih računa, uz pomoć FINE, nema više uzmem ti sve jer nisi platio kartu za parking i izbacim te na cestu iz doma zbog 20.000 kuna potraživanja", kazala je Kervatin.

Istaknula je da europska stečevina znači da nema više dražbi nad jedinim domom i ovrhe nad mjesečnim primanjima manjim od 600 eura mjesečno.

Ujedno, najavila je, svaki njihov europarlamentarac preuzet će na na sebe režijske troskove za deset siromašnih obitelji cijelo vrijeme mandata te troškove školovanja za desetoro djece.

Uz Kervatin, na listi na listi dvanaest kandidata nalaze se Mario Strinavić, Marija Divić, Sarajko Baksa, Josip Jurčević, Jadranka Turk, Josip Tisovec, Miljenko Škalec, Ivica Smolčić, Ivan Hegeduš, Igor Govorčin i Iskra Maras-Jelavić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene