Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sud u Budimpešti odbio je danas hrvatski zahtjev za uhićenjem predsjednika uprave mađarske naftne tvrtke MOL Zsolta Hernadija.


U kratkom obrazloženju, sud je pojasnio da je zahtjev izdan u slučaju što ga je mađarsko državno odvjetništvo ranije istraživalo i odlučilo zaključiti postupak budući u njemu nije pronašlo elemente kaznenog djela. To znači da se hrvatski zahtjev ne može provesti, priopćio je sud.

Nadležni sudac dodao je da je ta odluka važeća samo unutar mađarskih granica i ne tiče se nadležnosti drugih zemalja.

>> Ministar Miljenić: O Hernadiju se nema što razgovarati

Na tu odluku mađarskog suda nije moguća žalba.

Vezani članci Nastavljeno suđenje Ivi Sanaderu u slučaju INA-MOL ''Izdao vitalne interese'': Presuda Sanaderu i Hernadiju u aferi Ina-MOL 30. prosinca Slika nije dostupna Orban: Slučaj Ina-MOL nije političko pitanje! Milanović: Mislim isto što i on!

Hrvatska je prošlog tjedna izdala međunarodnu tjeralicu i europski uhidbeni nalog za Hernadijem, uz obrazloženje da je šef MOL-a odumnjičen za davanje mita bivšem predsjedniku hrvatske vlade Ivi Sanaderu za upravljačka prava u hrvatskoj naftnoj tvrtki Ini.

Miljenić bez komentara

Hrvatski ministar pravosuđa Orsat Miljenić odbio je u komentirati odluku mađarskog suda.

'Ne, neću komentirati, već sam danas rekao da su sva postupanja u nadležnosti pravosudnih tijela i bit će onako kako odluči nadležni sud', rekao je Miljenić u Luxembourgu, gdje je sudjelovao na sastanku ministara pravosuđa zemalja članica EU. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem
iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook