Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na području baranje

Zlostavljao ga pa ubio? Uhićen muškarac zbog sumnje da je počinio ratni zločin

Muškarac u lisičinama (Foto: AFP)
Muškarac u lisičinama (Foto: AFP) Foto: Afp
Mušarac (61) je uhićen u subotu zbog sumnje da je 1992. godine počinio ratni zločin na području Baranje.

Osječko-baranjska policija je objavila da je u subotu u jutarnjim satima uhićen 61-godišnji hrvatski državljanin zbog sumnje da je 1992. godine na području Baranje počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. 

Sumnja se da je sredinom ožujka 1992. godine na području mjesta Vardarac, tada kao 31-godišnji pripadnik paravojnih formacija, grubo fizički i psihički zlostavljao te usmrtio 47-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su 61-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RATNI ZLOČIN Svjedok u slučaju Lora na splitskom sudu: "Čuo sam da su odvedeni u Loru po nalogu Mladena Bajića"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Djelovao na području Baranje Suradnja policije i SOA-e: Na granici uhićen muškarac zbog sumnje na ratni zločin

Kaznenu prijavu su podnijeli Županijskom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz članka 120 OKZ RH, stoji u priopćenju osječko-baranjske policije. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene