Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djelovao na području Baranje

Suradnja policije i SOA-e: Na granici uhićen muškarac zbog sumnje na ratni zločin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na hrvatskoj granici uhićen je muškarac za kojeg se sumnja da je počinio ratne zločine 90-ih godina. Trenutno je na Županijskom sudu.

U subotu je uhićen 57-godišnjak prilikom ulaska u Hrvatsku. Državljanin je Republike Hrvatske, s prebivalištem u Velikoj Britaniji. Naime, sumnja se da je počinio ''Ratni zločin protiv civilnog stanovništva'' 1991./1992. godine na području Baranje.

U koordiniranoj akciji sudjelovali su Policijska uprava osječko-baranjska, Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku i SOA Centar Osijek.

Pročitajte i ovo Cjepivo protiv koronavirusa kako je nabavila cjepivo? VIDEO Učiteljica cijepila učenika pa je policija uhitila: "Bit ćeš dobro, nadam se"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uvid u svjedočenje Trakavica oko Agrokora: Uskok se oglasio o napisima da je pokušao ušutkati bivšu tužiteljicu

U nedjelju je odmah predan sucu. ''Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 57-godišnjak je predan sucu istrage Županijskog suda u Osijeku'', izvijestili su iz PU osječko-baranjske.

''Nakon provedenog ročišta, sudac istrage je rješenjem odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana po osnovu čl. 123. st. 1. toč. 1. i 2. ZKP/08, jer je utvrdio postojanje općeg uvjeta - osnovane sumnje da bi navedeni počinio obilježja navedenog kaznenog djela, a utvrđeno je postojanje i posebnog uvjeta - utjecaja na svjedoke, žrtve koje osobno poznaje, kao i bojazni od bijega sa ozemlja Republike Hrvatske gdje više ne živi niti boravi, već kod svoje obitelji u Velikoj Britaniji'', rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku
Miroslav Rožac.

Neslužbeno, radi se o muškarcu koji je u ljeto 1991. i u proljeće 92. u mjestu Karanac priveo dvoje civila. Dobili su batina, no preživjeli su. Osoba je identificirana i ima boravište u Velikoj Britaniji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene