Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

​Iako je na Županijskom sudu u Splitu ​bilo najavljeno iznošenje završnih govora obrane u objedinjeno​m ​suđenj​u​ za ratni zločin u Lori za što su optuženi Tomislav Duić i Emilio Bungur​ suđenje je nastavljeno ispitivanjem svjedoka Rade Krivića​, a završni su govori zakazani za veljaču.


Svjedok je nakon čitanja zapisnika o dosadašnjem ispitivanju rekao da i dalje ostaje pri svim ranijim tvrdnjama i istaknuo da su žrtve bili zatočenici u Lori, a sada su žrtve ovi kojima se zbog njih sudi.

Dodao je i da je čuo kako su oni odvedeni u Loru po naređenju Mladena Bajića, kasnije glavnog državnog odvjetnika, koji je u vrijeme kada su građani srpske nacionalnosti bili zatočeni u Lori i na Bilicama bio vojni tužitelj u Splitu.​ Kazao je i da ne bi mogao prepoznati dvije uniformirane osobe koje su m​u​ puštale struju na uši dok ​je bio zatvoren u Lori​​.​

Bivšem šefu Vojno-istražnog centra Lora Tomislavu Duiću i čuvaru Emiliju Bunguru sudi se za ratni zločin nad civilima koji je počinjen u Ratnoj luci Lora početkom rata.​ U postupku Lora 1 oboje su bili pravomoćno osuđeni za ratni zločin nad civilima pa je Tomislav Duić dobio osam godina zatvora, a Emilio Bungur šest godina.

Slika nije dostupna Suđenje za Loru I i II ponovno razdvojeno

Slika nije dostupna Policija ga tražila, a on držao konferenciju za novinare pred zatvorom

Suđenje za Loru 1 je ponovljeno, a onda nakon nekog vremena na traženje pojedinih optuženika spojeno u jedan predmet zajedno s Lorom 2.​ Krajem siječnja 2017. ta su dva predmeta razdvojena. Duiću i Bunguru se sada sudi u obnovljenom postupku jer su oboje u vrijeme suđenja bili u bijegu, a 2015. godine su tražili obnovu postupka.

N​astavak suđenja je ​7. veljače kada bi obrane trebale iznijeti svoje završne govore.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju