Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina rekao je u utorak navečer na sjednici Predsjedništva predsjedniku stranke Davoru Bernardiću da bi on na njegovu mjestu zatražio da Predsjedništvo glasa o povjerenju zbog pada rejtinga, no Bernardić se na taj zahtjev oglušio.

Galerija


Bernardićevi oponenti smatraju da je ignoriranjem Komadinina prijedloga pokazao što misli o svojim kolegama u Predsjedništvu, odnosno da ne drži do najvišeg tijela stranke.

Vezani članci Zlatko Komadina Komadina nakon potopa SDP-a na izborima i odlaska Bernardića poručio javnosti i biračima: "Dokazat ćemo da socijaldemokracija ima perspektivu u Hrvatskoj" Restart koalicija Ljudi se nemilosrdno sprdaju s Bernardićem i Restart koalicijom, pogledajte reakcije na rezultate izbora

Idućih dana pola članova Predsjedništva moglo bi zatražiti sazivanje nove sjednice na kojoj bi šef stranke Davor Bernardić napokon mogao biti smijenjen. Bernardiću je poručeno da je on osobno nesazivanjem Predsjedništva zadnjih tjedana SDP-u nanio više štete nego svi ostali koji su ga kritizirali u javnost.

Nakon sjednice u utorak Bernardić je opet preživio, ali je protiv sebe dobio snažne protivnike - i Zlatka Komadinu, i Rajka Ostojića, i Ivu Jelušića, a čak se i Davorko Vidović složio sa stavom da inicijativa "neretvanske grupe" sa zadnjeg Glavnog odbora nije nanijela štetu stranci.

Svi su se oni u dugotrajnoj raspravi pozivali na nezadovoljstvo na terenu, gdje lokalni načelnici prijete da će se kandidirati kao nezavisni kandidati, a ne više kao kandidati SDP-a ako Bernardić ostane na čelu stranke. I Romana Jerković je rekla da svi trebaju na izbore i da više nema drugih opcija, ali na sjednici se, unatoč svemu tome, nije glasalo o opozivu. Očekuje se da Bernardić sam odstupi, jer to sada od njega traže i oni koji su ga ''izmislili'', piše Novi list.