Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snagom obara s nogu

Irmi je ispunjena najveća želja: "Noge su mi se doslovno oduzele. Bilo je nevjerojatno"

Irma Merkaš (Foto: Dnevnik.hr)
Irma Merkaš (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Irma Merkaš (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Ekipa emisije "Život priča priče" Irmi Merkaš ispunila je najveću želju. Dobila je automobil koji će joj olakšati život.

Dramite li oko svake sitnice u životu? Svaki vam je problem najveći na svijetu? Irmina priča jedna je od onih koje mijenjaju takvu percepciju. Snagom i energijom obara s nogu i baš zbog toga vrijedna ekipa emisije "Život priča priče" Irmi je ispunila najveću želju.

"Život priča priče" ispričao još jednu priču vrijednu divljenja. Upoznali ste Irmu Merkaš, kojoj su rekli da neće preživjeti prva 24 sata. Ona je danas sretna žena, prepreke ne postoje u njezinoj glavi, odbila je invalidninu, zaposlila se i pronašla ljubav svojeg života, a ostvarila joj se i najveća želja - postala je vlasnica automobila.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić propucani automobil Turudiću vraćeno vozilo, očevid je gotov: "To je službeni kalibar jugomilicije" Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

"Osjećaj je bio takav da su mi se noge doslovno oduzele. Znaci muž i voditeljica su me držali sa svake strane, bilo je nevjerojatno", priča Irma o trenutku u kojem je dobila automobil. Kaže da od malih nogu sanja stvari poput automobila, koje bi joj mogle olakšati život jer teško hoda i brzo se umara.

Maleni automobil, prilagođen njezinim potrebama, stigao je na kućnu adresu i neće još dugo stajati na parkirnom mjestu jer Irma uskoro kreće na vozački ispit. I dok mnogi izbjegavaju zimsko razdoblje zbog straha od leda i snijega, ona ga je odabrala za prvu vožnju.

"Želja je prevelika da bi uopće straha bilo", kaže Irma. Kad s instruktorom pregrmi najteži dio prebrodit će i sve drugo - kao i u životu.

Zahvaljujući posebno prilagođenom automobilu, mašta postaje stvarnost.

Kako Irma objašnjava, kada inače sjedi na suvozačevom mjestu ne vidi ništa, ali sada će se to promijeniti. A što si Irma zacrta, to i ostvari, u njezinoj glavi ništa nije nemoguće. Irma je uistinu prava inspiracija.

"Od malih nogu sam tako uvijek pokušala biti u korak sa zdravim sestrama i nekako sam probala da se ne vidi ta razlika između nas i onda sam tražila načine kako biti u korak s njima i tako sam smanjivala te svoje nedostatke", priča Irma.

A kad vozačka dozvola stigne u njezine ruke, počinje i svladavanje novih ciljeva.

"Prvi cilj mi je doći do Mihaljevca gdje je manji promet, a onda prema Karlovcu pa prema moru pa prema Bosni, mojoj familiji pa ćemo vidjeti gdje će nas put odvesti", nabraja Irma.

Mi joj od srca želimo brojne zabavne kilometre i putovanja, a vi ne propustite sljedeći utorak, kad život priča nove priče.

Propuštene epizode pogledajte OVDJE.

 

 



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene