Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aferama nikad kraja

Žinić već 26 godina koristi i državni stan, Ministarstvo ga već sedam godina pokušava iseliti

Aktualno Galerija +0 Župan Ivo Žinić Galerija 1/1 >>
Unatoč tome što od 1995. godine živi besplatno u državnoj kući u Glini, unatoč tome što je država obitelji Žinić obnovila obiteljsko imanje u Marinbrodu i unatoč tome što je supruga naslijedila i obiteljsku kuću u Glini, Ivo Žinić navodno koristi i prostrani državni stan u Zagrebu.

Stan u Zagrebu je na upravljanju Ministarstva hrvatskih branitelja. Ima oko 80-ak četvornih metara, a Ministarstvo bezuspješno pokušava iseliti Ivu Žinića već sedam godina.

Pročitajte i ovo Ministarstvo branitelja Došao na godišnji iz Njemačke Pijani muškarac satima divljao ispred Ministarstva branitelja: "Jel' Tomo došao? Traže papire za 20 ili 30 posto" Slika nije dostupna Slijedi identifikacija Kod Mirkovaca ekshumirani posmrtni ostaci dviju osoba: Pronađene žrtve iz Domovinskog rata

Kako neslužbeno doznaju 24 sata, stan je Žinić dobio na korištenje od Grada Zagreba, navodno još 1994. godine. A onda je kroz jednu od zamjena stanova između države i grada i prepuštanja na upravljanje, taj stan došao pod ingerenciju Ministarstva branitelja.

"Ministarstvo hrvatskih branitelja nije dodijelilo nikakav stan g. Ivi Žiniću, a zahtjev za njegovo stambeno zbrinjavanje pri ovom Ministarstvu je obustavljeno 2008. godine na njegovo traženje jer je podnio zahtjev za darovanje kuće na području posebne državne skrbi. Ministarstvo je u rujnu 2013. godine pokrenulo postupak za iseljenje g. Žinića iz navedenog stana, a u veljači 2016. godine Općinski građanski sud u Zagrebu donio je presudu kojom se nalaže iseljenje", stoji  u odgovoru Ministarstva.

Žinić se žalio, nadalje objašnjavaju. I dobio je. U ožujku 2018. godine Županijski sud u Zadru ukida presudu zagrebačkog suda i vraća ga na ponovno postupanje Općinskom građanskom sudu u Zagrebu.

Potpredsjednik Vlade i zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved izjavio je u u Dnevniku Nove TV kako će se odluke vezane uz sisačko-moslavačkog župana Ivu Žinića i njegovo korištenje nekretnina, donositi na temelju utvrđenih činjenica koje su zatražene od nadležnih službi.

"Uvijek su dojam i percepcija u odnosu na medijske natpise jedno, a konkretne činjenice i argumenti drugo i nama će upravo će te činjenice biti pokazatelj i usmjerenje kakvu ćemo odluku donijeti, u skladu sa zakonom. HDZ i Vlada imaju nultu stopu tolerancije prema svakom obliku kriminala i korupcije", rekao je Medved.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene