Unatoč tome što od 1995. godine živi besplatno u državnoj kući u Glini, unatoč tome što je država obitelji Žinić obnovila obiteljsko imanje u Marinbrodu i unatoč tome što je supruga naslijedila i obiteljsku kuću u Glini, Ivo Žinić navodno koristi i prostrani državni stan u Zagrebu.

Galerija +0 Župan Ivo Žinić

Stan u Zagrebu je na upravljanju Ministarstva hrvatskih branitelja. Ima oko 80-ak četvornih metara, a Ministarstvo bezuspješno pokušava iseliti Ivu Žinića već sedam godina.

Vezani članci Tomo Medved Medved o pripajanju Ministarstva obrane s njegovim resorom: "Ja dalje ne bih to komentirao" Kuća u Glini koju koristi obitelj Žinić Žiniću ostaje kuća u Glini: Sada mu je država može darovati, a najam dotad - jednu kunu

Kako neslužbeno doznaju 24 sata, stan je Žinić dobio na korištenje od Grada Zagreba, navodno još 1994. godine. A onda je kroz jednu od zamjena stanova između države i grada i prepuštanja na upravljanje, taj stan došao pod ingerenciju Ministarstva branitelja.

"Ministarstvo hrvatskih branitelja nije dodijelilo nikakav stan g. Ivi Žiniću, a zahtjev za njegovo stambeno zbrinjavanje pri ovom Ministarstvu je obustavljeno 2008. godine na njegovo traženje jer je podnio zahtjev za darovanje kuće na području posebne državne skrbi. Ministarstvo je u rujnu 2013. godine pokrenulo postupak za iseljenje g. Žinića iz navedenog stana, a u veljači 2016. godine Općinski građanski sud u Zagrebu donio je presudu kojom se nalaže iseljenje", stoji  u odgovoru Ministarstva.

Žinić se žalio, nadalje objašnjavaju. I dobio je. U ožujku 2018. godine Županijski sud u Zadru ukida presudu zagrebačkog suda i vraća ga na ponovno postupanje Općinskom građanskom sudu u Zagrebu.

Potpredsjednik Vlade i zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved izjavio je u u Dnevniku Nove TV kako će se odluke vezane uz sisačko-moslavačkog župana Ivu Žinića i njegovo korištenje nekretnina, donositi na temelju utvrđenih činjenica koje su zatražene od nadležnih službi.

"Uvijek su dojam i percepcija u odnosu na medijske natpise jedno, a konkretne činjenice i argumenti drugo i nama će upravo će te činjenice biti pokazatelj i usmjerenje kakvu ćemo odluku donijeti, u skladu sa zakonom. HDZ i Vlada imaju nultu stopu tolerancije prema svakom obliku kriminala i korupcije", rekao je Medved.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju