Obavijesti Video Pretražite Navigacija
posljedice potresa

"Mora li se ponovo dogoditi crni scenarij?": Dok je čekala pregled staklo s bolnice palo na automobil

Prozorsko staklo sa zgrade bolnice palo na automobil - 2
Prozorsko staklo sa zgrade bolnice palo na automobil - 2 Čitateljica
Aktualno Galerija Prozorsko staklo sa zgrade bolnice palo na automobil - 1 Prozorsko staklo sa zgrade bolnice palo na automobil - 1 Foto: Čitateljica Prozorsko staklo sa zgrade bolnice palo na automobil - 2 Prozorsko staklo sa zgrade bolnice palo na automobil - 2 Foto: Čitateljica Prozorsko staklo sa zgrade bolnice palo na automobil - 3 Prozorsko staklo sa zgrade bolnice palo na automobil - 3 Foto: Čitateljica Prozorsko staklo sa zgrade bolnice palo na automobil - 4 Prozorsko staklo sa zgrade bolnice palo na automobil - 4 Foto: Čitateljica +0 Prozorsko staklo sa zgrade bolnice palo na automobil - 5 Galerija 1/5 >>
Na automobil jedne Zagrepčanke palo je staklo koje se uslijed snažnog vjetra srušilo sa zgrade Poliklinike Klinike za ortopediju na Šalati. Mora li se ponovo dogoditi neki crni scenarij, pita se zabrinuta čitateljica.

Stanje u Poliklinici Klinike za ortopediju KBC-a Zagreb na Šalati i nakon četiri godine od potresa te mnogih slučajeva u kojima su građani i zaposlenici bolnice upozoravali na loše stanje u zgrade, i dalje je opasno i zabrinjavajuće.

Jednoj Zagrepčanki i njezinome mužu u četvrtak poslijepodne, kada su išli na fizikalnu terapiju, dogodila se nezgoda. Došli su na pregled oko 18 sati te ušli u zgradu i čekali svoj red kada je u čekaonicu dotrčao čovjek i obavijestio prisutne da je na automobil parkiran iza bolničke zgrade palo prozorsko staklo. Gospođa i njezin suprug ubrzo su otkrili da se radi o njihovom automobilu.

"Načinjena nam je šteta. Krov automobila je oštećen i izgreban od stakla. Radi se o novome automobilu za koji smo dugo štedjeli, ali to nije ni bitno. Bitno je to što oko te zgrade svakodnevno hoda mnogo ljudi, bolesnika, starijih, ali i djece.

Mora li se opet nešto stravično dogoditi, mora li netko biti ozlijeđen, da bi se zgrada sanirala, ili barem osigurala?“, pita se zabrinuta i uzrujana čitateljica (podaci poznati redakciji, op. a. ). Navodi da je do pada stakla došlo zbog snažnog vjetra.

Pročitajte i ovo Obnova poliklinike na Šalati - 3 Čeka se obnova Bazen ispred rendgena: Poliklinika na Šalati čeka obnovu još od potresa - "To je na sramotu svih"

Pročitajte i ovo Djevojčica Viktorija se oprostila od najbolje prijateljice Laure velika tragedija "Želim reći Lauri da je volim": Najbolja prijateljica se kroz suze oprostila od pregažene djevojčice

Za DNEVNIK.hr je rekla ovoga puta nitko nije ozlijeđen, ali, kako kaže, jako joj smeta aljkavost.

"Zašto se mogu urediti Zrinjevac i Tomislavac, a nema novca za sanaciju bolnice? Ta zgrada je u groznome stanju. Ispod tih razbijenih prozora i otkinutih roleta dnevno prođe stotine pacijenata.... situacija je ozbiljna.

Željela bih da ju se ili obloži skelama i zaštiti prolaznike ili da ju se u potpunosti zatvori“, rekla je te pozvala institucije da ne čekaju da se ponovo ostvari neki crni scenarij.

Osoblje je u trenutku pada stakla izišlo vidjeti što se događa savjetovalo joj je da sve prijavi na e-adresu koja služi za naručivanje pacijenata. No, čitateljica je, osim toga sve prijavila policiji kao i Ministarstvu zdravstva te ravnatelju KBC-a od kojih još nije dobila odgovor.

Pročitajte i ovo Dina Ćevid i Toni Matić - 4 U bolnici je Djevojčica (8) na koju je naletio automobil teško je ozlijeđena: Liječnici se bore za njezin život

Upit smo i sami poslali KBC-u Zagreb. Odgovor je stigao nakon četiri dana. Iako nisu komentirali potencijalno opasnu situaciju koja se dogodila pacijentici, uputili su nas da se o svemu obratimo Medicinskome fakultetu u Zagrebu u čijemu je vlasništvu, kako kažu, bolnička zgrada na Šalati.

Upit smo stoga poslali i zagrebačkom Medicinskom fakultetu. Njihov odgovor objavit ćemo čim ga dobijemo.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene