Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika stvar

U Hrvatsku je stigla najveća svjetska senzacija iz područja medicine - robotski par Da Vinci i Mona Lisa

U Hrvatsku su stigli uređaji koji su trenutačno najuspješniji u dijagnosticiranju i uklanjanju karcinoma prostate.

U Hrvatsku je stigla najveća svjetska senzacija iz područja medicine - robotski par Da Vinci i Mona Lisa. Riječ je o uređajima koji su trenutačno najuspješniji u dijagnosticiranju i uklanjanju karcinoma prostate, a u našu zemlju stigli su zahvaljujući privatnom investitoru.

S najvećom preciznošću, i najmanje mogućim komplikacijama, operaciju izvodi genijalac među uređajima - robot Da Vinci.

Pročitajte i ovo Dubai, 16.04.2024. - 1 neviđeni prizori FOTO/VIDEO Hrvat iz Dubaija za DNEVNIK.hr o kataklizmi: "Svi trgovački centri su potopljeni, nas su evakuirali..."

"Mi imamo 3D tehnologiju, s ovim uređajem možemo sve do deset puta povećati, možemo bolje zaštititi nerve, živce, ostale strukture za održavanje kontinencije, potencije, isto tako se ostvaruju puno bolji onkološki zahvati", rekao je dr. Tomislav Kalem, ravnatelj bolnice i voditelj urologije.

Pred kamerama Dnevnika Nove TV održana je prva pokusna operacija.

Pročitajte i ovo Divlje svinje - 3 Veliki problem Krdo divljih svinja tumara ulicama istarskih gradova: Pokušalo ih se otjerati na razne načine, ali to nije upalilo

Pročitajte i ovo Boris Jokić - 1 u srijedu na birališta Zašto treba izaći na izbore? Boris Jokić: "Taj glas je jedino što imamo"

Ovo je prvi ovakav uređaj u Hrvatskoj, a vrijedan je tri i pol milijuna eura. Operacije na njemu u Europi i okruženju stoje između 10 i 30 tisuća eura. Liječenje je za sada dostupno samo privatno, a cilj je uslugu dogovoriti i s HZZO-om, jer brojke u Hrvatskoj zabrinjavaju. Više pogledajte u videu.  

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene