Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SKANDAL ZA SKANDALOM

U Splitu opet novi izbori. Ministrica ogorčena: "Ovo je staljinizam!"

Nina Obuljen Koržinek
Nina Obuljen Koržinek Foto: DNEVNIK.hr
Kazališno vijeće splitskog Hrvatskog narodnog kazališta u srijedu kasno navečer za novog intendanta predložilo je glumca Vicka Bilandžića. Smjenu Srećka Šestana s čelnog mjesta splitske kazališne kuće razbjesnila je resornu ministricu, koja ju je nazvala staljinizmom.

U Splitu uskoro opet novi izbori: ovaj put radi se o novom intendantu Hrvatskog narodnog kazališta, o kojem bi trebali odlučivati gradski vijećnici na sjednici 11. kolovoza.

Naime, na svojoj sjednici održanoj u srijedu navečer, Kazališno vijeće splitskoga HNK za novog ravnatelja predložilo je glumca Vicka Bilandžića. On je taj prijeldog prihvatio, uz poruku kako će postupiti kao vojnik HNK.

"Mogu i čistiti zahode ili biti vršitelj dužnosti. Što god treba. A još ću vidjeti hoću li se prijaviti na natječaj za čelnog čovjeka kuće - ako utvrdim da oko sebe mogu okupiti vrhunski tim i oživjeti teatar- onda hoću", izjavio je Bilandžić za Slobodnu Dalmaciju.

Smjena Srećka Šestana s čelnog mjesta HNK Split razbjesnila je ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek.

Pročitajte i ovo Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija Zajednice temeljene na ljubavi Obuljen Koržinek o stavki u programu koja je podigla obrve: "U stranci ima malo ljevijih, ima malo desnijih..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna riječ je o velikim zgradama Obuljen Koržinek: "Ne strahujemo od gubitka bespovratnih sredstava za obnovu"

Dobro će, istaknula je, razmisliti o svim "zakonskim mogućnostima koje ima kako bi reagirala na ovu čistku".

Na sjednici Gradskog vijeća 11. kolovoza trebao bi biti usvojen financijski izvještaj kazališta te raspisan natječaj za novog intendanta.

Drugi natječaj za intendanta splitskog HNK 2018. godine bio je poništen zbog administrativnog propusta. Na prvom je politika spriječila imenovanje uspješnog redatelja Ivana Lea Leme na čelno mjesto, da bi nedugo nakon toga, iz trećeg pokušaja, bio postavljen HDZ-ov kadar Šestan.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene