Suze vrijedne i skromne djevojke Mirsade Hadžić nakon prošlotjedne priče u ''Provjerenom'' ganule su cijelu Hrvatsku. Nije, kako se nekome može učiniti, jedina Mirsadina želja bila vidjeti more. Tu je ona mnogo veća želja, s kojom liježe i s kojom se budi, da tata bude bolje.

Galerija


Međutim, želja za boljim zdravljem u nečijim je drugim rukama. Ona ostvariva, koju je bilo tako lako ispuniti, dirnula je mnoga srca. Redakciji emisije ''Provjereno'' javilo se toliko plemenitih i nesebičnih gledatelja koji nisu oklijevali i ponudili su nešto što mogu. Svi koji su mogli ponuditi i dati nešto od sebe, nisu oklijevali. Mirsada je dobila ponuda za ljetovanje do kraja života. Prvi je put mor ugledala u šesnaestoj godini u predivnoj Makarskoj. S Mirsadom je bila i ekipa emisije ''Provjereno'', koja ni za što nije htjela propustiti taj trenutak, osmijeh i sreću.

Vezani članci Trudnički trbuh, ilustracija Iskustva žena koje su rodile kod kuće: Kako u Hrvatskoj danas izgleda porod u vlastitom domu i tko je kriv što našim primaljama - nije dopušten dolazak Ivana Paradžiković i Andrija Jarak Andriji Jarku pripala već treća nagrada Zlatni studio za najboljeg TV novinara, Ivana Paradžiković najbolja je TV voditeljica!

Posljednji je tjedan Mirsada bila heroina, uzor i inspiracija cijeloj regiji, i to s razlogom, jer da bi pomogla obitelji, Mirsada vozi traktor, ore, kosi i brine se o stoci. Tata je teško bolestan, a mama sama sve ne bi stigla.

''Neki me podržavaju, kažu ti si vrijedna, ali više je sprdnje. Onda kažu ti si seljanka, na što ja ne obraćam pažnju“, rekla je Mirsada za ''Provjereno''. Muče Mirsadu druge brige, mnogo ozbiljnije od vršnjačkih zezancija.

''Ne razumiju koliko je život težak kada je jedan roditelj bolestan, a ti si još dijete. Uglavnom ne shvaćaju što ja hoću napraviti za obitelj i što hoću da kažem njima'', rekla je ova plemenita mlada djevojka iz Kozarske Dubice. Sebi je uvijek na posljednjem mjestu, a u onome što svakodnevno radi Mirsada ne vidi ništa posebno, nikakvu žrtvu. O svojim željama nikada nije govorila, sve dok njezina priča nije došla do lokalnih novinara, a video s Mirsadom postao viralni hit.

''Ona je počela plakati. Pitali su je kakva je njezina želja. Ona je rekla da ima želju otići na more, vidjeti pijesak, vidjeti more jer nikada nije bila na moru'', rekla je Mirsadina mama Hamida Dedić Hadžić.Prošlu je nedjelju Mirsadina želja da ugleda more konačno postala stvarnost.

''Uzbuđena sam još. Ne mogu vjerovati da sam na moru. Totalna je promjena kad dođeš iz našeg grada ovamo. Ima puno ljudi, nema se gdje smjestiti i to, ali je fino'', rekla je Mirsada. Sol na koži, pijesak pod nogama i miris za kojim je tako dugo čeznula. Makarska će po svemu sudeći biti njezino prvo ljetovanje u nizu jer se nakon priče javilo puno dobrih i plemenitih ljudi koji su njoj i obitelji nudili smještaj i ljetovanje.

''Svima bih ovom prilikom htjela zahvaliti i stvarno bih bila kod svih, ali poslovi zovu i tako to'', simpatično je poručila vrijedna Mirsada. Do idućeg ljeta, do neke nove prilike za odmorom i uživanjem. Ova djevojka to itekako zaslužuje.

Emisiju gledajte četvrtkom od 22:15 na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr